DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Vegvesenet sliter med veilysene langs Åsta bru på riksvei 3

Trolig må veibelysningen skiftes ut.

Nye Åsta bru langs riksvei 3 i Østerdalen er fra 2014.
Nye Åsta bru langs riksvei 3 i Østerdalen er fra 2014. Foto: Statens vegvesen
18. sep. 2020 - 07:58

Ifølge Statens vegvesen er det problemer med veilyset ved de to bruene langs riksvei 3 ved Åsta bru og Gitta bru. Etaten jobber med å få til en løsning i løpet av høsten.

Det har lenge vært problemer med veilyset ved de to bruene på riksvei 3 sør for Rena i Østerdalen. Veilysene kan fungere som normalt en periode, men gjerne i fuktig vær så fungerer ikke veilysene som de skal.

– Vi får stadig meldinger fra trafikanter som melder om mørke veglys. Dette er en sak vi kjenner godt til, og som vi jobber med. Statens vegvesen jobber nå med å få på plass en midlertidig løsning. Vi satser på å få dette på plass nå i høst, sier Anteja Solberg i Statens vegvesen, på etatens egen hjemmeside.

Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på i august 2022. Flere lignende trebruer ble stengt etter hendelsen.
Les også

Halvannet år etter Tretten-kollapsen: ni av 14 bruer stengt eller delvis stengt

Nytt anlegg kommer

Samtidig som Vegvesenet jobber med å få en midlertidig løsning raskt på plass, så planlegger etaten samtidig en permanent og en mer omfattende løsning som kan komme på plass i 2021.

En ny, permanent løsning betyr prosjektering før arbeidet kan lyses ut på anbud.

– Akkurat nå er vi i gang med å se på ulike løsninger som ikke tar alt for lang tid å få på plass. En midlertidig løsning vil gi lys til trafikantene nå som høstmørket etter hvert kommer, sier Solberg.

Nye Åsta bru og en ny del av riksvei 3 sto ferdig høsten 2014.

Tett trafikk på E18 gjennom Oslo ved innkjøringen til Festningstunnelen før videreføringen under Bjørvika/Operatunnelen ble åpnet.
Les også

Vegvesenet: Venter påskekø på disse stedene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.