SAMFERDSEL

Halvannet år etter Tretten-kollapsen: ni av 14 bruer stengt eller delvis stengt 

Totalt ni av 14 bruer som ble stengt etter at Tretten bru kollapset i august 2022, er fortsatt stengt eller har redusert framkommelighet.

Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på i august 2022. Flere lignende trebruer ble stengt etter hendelsen.
Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på i august 2022. Flere lignende trebruer ble stengt etter hendelsen. Foto: Mari Gisvold Solberg
11. mars 2024 - 08:41

Det viser en gjennomgang P4-nyhetene har gjennomført.

Etter bru-kollapsen i Tretten ble lignende bruer sjekket, og minst fire av disse må bygges på nytt. Ifølge Statens vegvesen kommer disse kanskje på plass til høsten, eller i 2025.

Ifølge Statens vegvesen måtte alle de ti bruene som fremdeles er helt eller delvis stengt, stenge eller redusere trafikken som følge av overbelastning.

– Det er jo beklagelig at man har kommet i et sånt uføre at bruer må stenges, det skulle vi gjerne har vært foruten, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen til P4.

Statsrådsveien bru, Fjell-Leet bru, Blakkesrud bru, Skubbersenga bru, Sundbyveien bru og Sletta bru er fremdeles helt stengt. Flisa bru, Evenstad bru og Bliksland bru er delvis stengt.

Follobanen er stengt for trafikk på grunn av strømproblemer tirsdag formiddag.
Les også

Nye vannproblemer for Follobanen: Tunnelen delvis stengt ut mandag

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.