Transport- og kommunikasjonskomitéen startet det nye året med tredagers tur til Agder

Deltar blant annet på den årlige Nyttårsaksjonen.

Da Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité ankom Kristiansand Lufthavn Kjevik fikk de både en interessant orientering om flyplassen og utbyggingsplanene for området rundt, samt noe å bite i. Som nr. 3 f.v. en engasjert komitéleder Helge Orten (H) sammen med noen av de andre medlemmene i komiteen.
Da Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité ankom Kristiansand Lufthavn Kjevik fikk de både en interessant orientering om flyplassen og utbyggingsplanene for området rundt, samt noe å bite i. Som nr. 3 f.v. en engasjert komitéleder Helge Orten (H) sammen med noen av de andre medlemmene i komiteen. Foto: Thor Søndenaa
Thor Søndenaa
3. jan. 2019 - 10:32

– Komitéens oppgave består blant annet av å besøke samtlige fylker og distrikter i løpet av en valgperiode, forteller komitéleder Helge Orten (H).

God lokalkunnskap

– Reisene gir oss mye og god lokalkunnskap til bruk i arbeidet bl.a. fram mot neste NTP.
I løpet av de tre dagene skal politikerne innom en rekke ulike temaer. Bl.a. trafikksikkerhet, samferdselsutfordring i Kristiansand, sjøtransport og havneanlegg i Arendal og Kristiansand, jernbane, turisme og bruk av ny teknologi innen samferdsel samt befaring på E18-anlegget Tvedestrand – Arendal.

Torsdag deltar politikerne i den årlige Nyttårsaksjonen ved Dyreparken. Fokus blir satt på de trafikkulykkene i Agder der mennesker har blitt drept eller hardt skadd.
Onsdag kveld ble komitéen tatt imot av representanter for fylket og kommunen samt Statens vegvesen og Avinor på Kristiansand Lufthavn Kjevik.

Flyplassutbygging

Lufthavnsjef Arne Johan Johnsen ga en kort og innholdsrik orientering om utbyggingsplaner både for selve flyplassen og området rundt der et større område vil bli ledig når Luftforsvarets skolesenter blir flyttet fra Kjevik til Værnes.

Deretter gikk turen til Skandinavisk Trafikksenter og deres Trafoprosjekt som gir unge,
kommende bilførere en mulighet til å lære om hvordan unngå å skade både andre og seg
selv i trafikken.

LES OGSÅ: Dom mot Agder-firma blir stående etter dødsulykke i 2014

LES OGSÅ: Arendal kommune med tilsynssak mot Nye Veier

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.