CrTo mennesker omkom og 15 ble skadet da stålbrua kollapset i Cocolobia nylig.
CrTo mennesker omkom og 15 ble skadet da stålbrua kollapset i Cocolobia nylig. (Foto: Andres Quintero/NTB)

To drept og 15 skadet da fagverksbru kollapset i Colombia

Brua var inspisert og funnet i orden bare tre måneder før den kollapset.

Nå gransker lokale myndigheter hva årsaken kan være til at veibrua som over La Vieja-elven i kommunen La Tebaida i Colombia, kollapset 12. april. Ulykken tok livet av to politimenn, mens  15 personer ble skadet i brukollapsen

Ifølge Colombias National Infrastructure Agency (ANI) ble brua bygget i 1984 og hadde blitt regelmessig inspisert, med den siste inspeksjonen utført for tre måneder siden. Ingen bekymringer ble rapportert på det tidspunktet angående driften og kapasiteten til strukturen.

Brua er bygget i stål, som en fagverksbru, en velkjent byggeteknikk som er mye brukt her hjemme, blant annet på Tretten bru, trebrua som kollapset i august i fjor.

En uttalelse fra byrået lyder: «På vegne av ANI evaluerer intervensjonsteamet og konsesjonæren samtidig årsakene som kunne ha forårsaket denne kollapsen.

Landets nasjonale infrastrukturbyrå, ANI, holder også mulighetene åpne for at kollapsen kan ha vært forsettlig. Columbianske geriljagrupper har vært kjent for å målrette oljerørledninger, offentlig infrastruktur og politibygninger, som en del av en pågående politisk konflikt i landet.

Les også

Forsiden akkurat nå