BRUER

Statens vegvesen må lyse ut kabeloppdrag på Sotrabrua på nytt

Ingen av de to tilbudene som Statens vegvesen fikk, tilfredsstilte kravene som var i utlysningen. Derfor kommer leggingen av ni høyspentkabler under Sotrabrua ut på anbud på nytt.

Høyspentkablene skal legges i kanaler gjennom fagverket under rv. 555 Sotrabrua.
Høyspentkablene skal legges i kanaler gjennom fagverket under rv. 555 Sotrabrua. Foto: Håkon Matre, Statens vegvesen
1. okt. 2018 - 14:55

Det var i juni at det var anbudsåpning på oppdraget med leggingen av de ni høyspentkablene inn i fagverket på dagens Sotrabru, som går mellom Knarrevik på Sotra og Drotningsvik i Bergen kommune.

To entreprnører hadde da gitt tilbud på oppdraget. Uniprotect AS lå lavest med pris på 25,5 millioner kroner og mens BMO Entreprenørs tilbud lå på 59,9 millioner kroner

Oppfyller ikke kvalifikasjonskravet

Nylig var det klart at Statens vegvesen har avlyst videre prosess i forbindelse med anbudet, som de gjør med henvisning til forskrift om offentlige anskaffelser paragraf 25-4. Begrunnelsen er at de ikke har mottatt tilbud fra leverandører som oppfyller kvalifikasjonskravet stilt i konkurransen.

Byggeleder Gunnar Gjæringen i Statens vegvesen forteller til veier24 at en ny utlysning trolig kommer i løpet av denne uken, og at forsinkelsen ikke vil påvirke framdriften for resten av det store prosjektet på noen måte.

Bertelsen & Garpestad/Metrostav godt igang

Oppdraget er ett av flere som inngår i storprosjektet med bygging av den helt nye brua  på rv 555 Sotraforbindelsen.

Denne delen av prosjektet skal føre kraftledninger vekk fra traséen til den nye Sotrabrua, som er under planlegging.

Bertelsen & Garpestad AS, Egersund og Metrostav frå Tsjekkia allerede er i full gang  byggingen av kabeltunnellene på begge sider av fjorden, et oppdrag de fikk til en kontraktsum på 276 millioner kroner.  

Hovedprosjektet skal lyses ut som èn, stor OPS-kontrakt, og hele Sotrasambandet har en kostnadsramme på ti milliarder kroner.

LES OGSÅ: Signerte første kontrakt på Sortrasambandet

LES OGSÅ: Uvanlig jobb utlyst på Sotrasambandet

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.