SNØSKRED

Skredvarsling ved utsatt fylkesvei: To firmaer har gitt tilbud

Radarvarsling skal sørge for at 100 meter fylkesvei blir stengt før skredet når veien.  

Ved skredområdet i Pollfjellet er det planlagt 150 meter med skredoverbygg, og radarvarsling med automatisk stenging for 100 meter av den skredutsatte strekningen.
Ved skredområdet i Pollfjellet er det planlagt 150 meter med skredoverbygg, og radarvarsling med automatisk stenging for 100 meter av den skredutsatte strekningen. Illustrasjon: Troms og Finnmark fylkeskommune
17. des. 2020 - 06:05

Troms og Finnmark fylkeskommune vil sikre trafikantene mot snøskred ved fylkesvei 868 ved Pollfjellet i Lyngen i Troms. Her går det ganske store snøskred nesten hver vinter, og nå vil fylket bøte på det. 

Etaten har bedt om tilbud på etablering og drift av et radarsystem for skredfaren i Pollfjellet, og ved fristens utløp hadde disse to firmaene gitt pris på oppdraget:

Entreprenør Tilbudssum i kr. eks. mva.
Skred 3.370.625
Cautus Geo 5.141.000

NB: Tilbudene skal kontrollregnes og evalueres før noe er avgjort.

Oppdraget består i å etablere og drifte et radarsystem for automatisk sanntidsvarsling av snøskred. Radaren skal fungere sammen med et trafikkstyringsanlegg (som lyses ut som en egen kontrakt), og det anlegget skal blant annet bestå av bommer og lys for å stenge veien automatisk ved skred. Radaren skal også kunne sende signal dersom skredet ikke når veien, som da skal åpnes automatisk.

Radarsystemet skal også omfatte et kamerasystem som skal ta opp film og bilder fra
skred.

Radaren skal installeres slik at den er klar til å levere skreddata fra 15. februar 2021.

Les også

Vestland: Én entreprenør kan kapre to av tre kontrakter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.