BRUER

Seks entreprenører vil bygge ny Nydalsbru i Trondheim

Fem av de store norske og en utenlandsk har levert dokumentasjon til prekvalifiseringen.

Skisse av den nye Nydalsbrua i Trondheim.
Skisse av den nye Nydalsbrua i Trondheim. Illustrasjon: Aas-Jakobsen
6. sep. 2019 - 15:23

I juli lyste Vegvesenet ut konkurransen om å bygge ny Nydalsbru i Trondheim. Prosjektet heter formelt «Riksvei 706 Nydalsbrua med tilknytninger».

I dag var det frist for å melde sin interesse, og det har disse firmaene gjort:

  • AF Gruppen Norge
  • Implenia
  • PNC Norge
  • Sichuan Road & Bridge (Group) Corporation
  • Skanska Norge
  • Veidekke Entreprenør

Konkurransen gjennomføres med forhandlinger etter forutgående prekvalifisering. Tilbudsfristen i dag dreide seg om å levere dokumentasjon til prekvalifiseringen. Det var altså totalt seks leverandører som har sendt inn forespørsel om å delta i konkurransen.

Vegvesenet er godt fornøyd

– Vi i Statens vegvesen er godt fornøyd med antallet leverandører som har vist interesse for prosjektet. Vi vil nå bruke de to neste ukene til å plukke ut minimum tre og høyst fem av leverandørene, som alle vil bli invitert til gi tilbud og delta i forhandlingene, forteller hovedbyggeleder Martin Engum i prosjektet til Veier24.

– Utvelgelsen av leverandørene som får delta i konkurransen, skjer på bakgrunn av leverandørens erfaring, oppdragsgivers erfaring med tilbyder og leverandørens økonomisk og finansielle kapasitet. Vi har som mål å signere kontrakt i løpet av første kvartal av 2020 med påfølgende anleggsstart våren 2020, sier han til Veier24.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.