Kolomoen bru farges med rosa lys for tiende år på rad.
Kolomoen bru farges med rosa lys for tiende år på rad. (Foto: Jens Edgar Haugen/Kreftforeningen)

E6/RV3 Kolomoen

Rosa jubileum på Kolomoen bru

Vegvesenet støtter Kreftforeningen for tiende gang.

I hele oktober blir Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. En kunne være fristet til å si at det er gammelrosa, for det er nemlig tiende året på rad Statens vegvesen støtter Rosa Sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen og Brystkreftforeningen på denne måten.

Rosa sløyfe er en internasjonal aksjon som markeres over hele verden i oktober hvert år.

Lang tradisjon med lyssetting

I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999. 

Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge. Her i Norge har flere byggverk vært lyssatt. I Innlandet har blant annet Elverum Rådhus, Kongsvinger festning, Gamle Norges Bank på Stortorget i Lillehammer og stupetårnet på Hamar vært opplyst i rosa.

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15.800 biler Kolomoen, enten på E6 eller på riksvei 3, sier seksjonssjef Ann-Kristin Rehder i Statens vegvesen.

Nesten 500.000 biler passerer

Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil sjåfører og passasjerer i totalt 489.800 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid.

– Mange vil på denne måten bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier Rehder.

– Rosa sløyfe er fortsatt viktig for å sette dagsorden for kvinner og menn som får brystkreft. Det trenges mer forskning for å kunne gi enda mer treffsikker behandling av sykdommen. At Statens vegvesen for tiende året på rad velger å vise solidaritet med de som er berørt av brystkreft og deres familier, synes vi er flott. Det er en symbolhandling som betyr mye for mange, sier distriktssjef i Kreftforeningen, Berit Jevnaker.

Forsiden akkurat nå