Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Terje Pedersen/NTB scanpix)

Rekordmange reiste kollektivt i fjor - bussen stod for den største passasjerveksten

Det ble registrert nesten 665 millioner kollektivreiser i fjor. Det er en økning på 6,3 prosent fra året før og ny rekord.

Dette er den største passasjerveksten som er målt siden statistikken ble etablert i 2004, skriver Statistisk sentralbyrå.

Bussnæringen fraktet 398 millioner passasjerer i 2017 og hadde med det 7,9 prosent flere påstigninger enn året før, viser statistikken over kollektivtransport.

Rett bak kommer sporvei og forstadsbane med en vekst på 6,5 prosent til nær 182 millioner påstigninger. Bruken av passasjerbåt økte med 1 prosent i samme periode til nær 12 millioner påstigninger i alt.

Grunnet automatisk passasjertelling, ligger passasjerveksten for jernbane på Østlandet på et noe lavere nivå i fjor enn i publiserte tall for tidligere år, mens antall kollektivpassasjerer i Hordaland er på et litt høyere nivå.

Samlede billettinntekter i kollektivtransporten økte med 5,1 prosent til 13,7 milliarder kroner fra 2016 til 2017.

Veksten var størst for sporvei og forstadsbane, der billettinntektene steg med 10,3 prosent. For bussnæringen økte billettinntektene med 4,8 prosent, mens båt og jernbane hadde en vekst på nær 4 prosent i fjor.

LES OGSÅ: 66,4 milliarder kroner i potten for grønnere transport i Norges fire største byer

Forsiden akkurat nå