NYE VEIER

Nye Veier utsetter tre prosjekter inntil videre

Men to nye strekninger av E6 kommer snart ut i markedet.

Anette Aanesland, adm. dir. for Nye Veier.
Anette Aanesland, adm. dir. for Nye Veier. Foto: Liv-Unni Tveitane/Nye Veier
30. mai 2022 - 14:31

Nye Veier skal gjennomføre konkurranser for tre strekninger på E6 den nærmeste tiden. I tillegg ønsker selskapet å ta prosjekter på Rv13 og E136 i Romsdalen ut i markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

Disse E6-strekningene skal ut i markedet:

Dessuten planlegger Nye Veier at to enkeltprosjekter, riksvei 13 i Vestland og E136 fra Dombås til Vestnes, skal sendes ut i markedet «i den kommende tiden». Konkurransene vil komme i år og starten av neste år, heter det i pressemeldingen.

Disse prosjektene utsettes 

Nye Veier har tidligere i år presentert en rekke prosjekter som skal lyses ut i år. Nå er det klart at det blir endringer.

E39 Mandal-Lyngdal, E18/E39 Ytre Ring og E39 Bue-Ålgård utsettes inntil videre, heter det i meldingen.

Når disse tre prosjektene blir lyst ut vil blant annet avhenge av prosjektenes kostnadsnivå sett i sammenheng med selskapets totale likviditet, som det blir forklart.

Gapte for høyt

– I januar gikk vi ut med en plan for 2022 om sju nye kontrakter i markedet. Dette viste seg i ettertid å være for ambisiøst. Vi ser nå at prosjekter der kontraktene er signert, har hatt betydelig utgiftsvekst. Dette er blant annet en konsekvens av svært høye råvarepriser globalt. I tillegg er det stor usikkerhet knyttet til den videre utviklingen på både råvarepriser og den kapasiteten hos våre leverandører vi er avhengig av, sier adm. dir. i  Nye veier, Anette Aanesland, i meldingen.

Hun understreker i pressemeldingen at selskapet har full produksjon i temmelig lang tid framover i de mange prosjektene som er startet.

– Jeg vil også understreke at selskapet arbeider med å holde kostnadene nede i prosjektene, særlig i de som nå er under planlegging. I den situasjonen vi alle er i nå, er dette viktigere enn noensinne, sier Aanesland i meldingen.

Modne strekninger

Strekningene som går ut i markedet karakteriseres som modne, og i et par av disse har forberedende arbeider allerede startet opp.

Bjørn Børseth er direktør for kontrakt og marked i Nye Veier. Foto: Nye Veier

– I tillegg er de ikke så omfattende og komplekse som en del av de øvrige strekningene i porteføljen vår. Vi mener de prosjektene vi nå går ut i markedet med, ikke er de som er mest utsatt for kostnadsøkninger på viktige innsatsfaktorer som eksempelvis stål, sier Aanesland i meldingen.

Planen for konkurransene

Direktør for kontrakt og marked i Nye Veier, Bjørn Børseth, sier i meldingen at konkurransen for bygging av ny E6 Storhove-Øyer går som planlagt. Fristen for kvalifikasjon var 20. mai.

– Konkurransen om E6 Berkåk-Vindåsliene kommer i midten av september med kvalifikasjonsfrist 3. november. Deretter følger riksvei 13 i november, trolig sammen med et mindre prosjekt på E136 i Romsdalen. Sørelva-Borkamo er ventet ut i markedet januar 2023, med kvalifikasjonsfrist 15. februar, forklarer Børseth i meldingen.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.