PROSJEKTER

Nest best på pris - men fikk jobben med å utbedre RV36

Hovden Hytteservice var best på tilleggskriteriene.

Hovden Hytteservice AS kom best ut i konkurransen om å få bygge ny riksveg 36 langs Seljordsvannet.
Hovden Hytteservice AS kom best ut i konkurransen om å få bygge ny riksveg 36 langs Seljordsvannet. Foto: Tor Arvid A. Gundersen, Statens vegvesen
11. juni 2019 - 13:37

Hovden Hytteservice AS vant kontrakten for å bygge ny riksvei 36 langs deler av Seljordsvannet, melder Statens vegvesen.

Fem aktører leverte inn tilbud i konkurransen om hvem som skal få bygge de tre kilometerne med ny vei. Oppdraget er en totalentreprise hvor entreprenøren skal stå for både prosjektering og bygging av den nye veien.

– Hovden Hytteservice AS vant konkurransen fordi de hadde tilbudet med det beste forholdet mellom pris, kvalitet og oppdragsorganisasjon, skriver prosjektleder Helene Byre i pressemeldingen fra Statens vegvesen.

Tilleggskriteriene avgjorde

Kvalitet og oppdragsorganisasjon var tildelingskriterier, i tillegg til pris. I konkurransen ble vurderingen av tilleggskriteriene regnet om til kroner, og for hvert av kriteriene kvalitet og oppdragsorganisasjon ble det gitt fra 0-15 millioner kroner i fratrekk. Det betyr at jo høyere score tilbyderne fikk for tilleggskriteriene, jo lavere ble konkurransesummen.

Utforming av rasteplasser er blant det som er blitt vurdert i tillegg til pris, under tildelingskriteriet Kvalitet. Foto: Tor Arvid A. Gundersen, Statens vegvesen

Tilbyderne leverte tilbudene sine i to konvolutter; en konvolutt med pris og en som tok for seg tilleggskriteriene. Konkurransen ble deretter avgjort i to omganger. Først ble tildelingskriteriene gjennomgått og vurdert. Deretter ble konvoluttene med prisene åpnet.

I en epost til Veier24 forklarer Byre at man under kriteriet kvalitet har vurdert løsninger for drift og vedlikehold, levetid/ bestandighet, egnethet og det visuelle inntrykket. Eksempler på områder som er blitt vurdert, er: Rasteplass, avslutninger mot eksisterende terreng, fyllinger, revegetering, inntakskonstruksjoner, skjæringer og løsninger for gående.

Under kriteriet Oppdragsorganisasjon skulle det redegjøres for kompetansen og organiseringen i den tilbudte oppdragsorganisasjonen. I tillegg til CV’er for nøkkelpersoner, har tilbyderne  levert et organisasjonskart for oppdragsorganisasjonen, sammen med en redegjørelse for organisasjonen og hvorfor den er velegnet til å gjennomføre oppdraget, skriver Byre til Veier24.

Kontrakten signeres 20. juni

Tilbudene i konvolutt 2 fordelte seg ifølge åpningsprotokollen slik:

Entreprenør Tilbudssum
Morgedal Entreprenør   95.588.124
Hovden hytteservice   98.697.405
Contexo 118.751.143
Bertelsen & Garpestad 124.909.227
Isachsen Anlegg 147.803.055

I pressemeldingen skriver Vegvesenet at Hovden Hytteservice AS hadde den nest laveste tilbudssummen, men at firmaet oppnådde høyere score på tildelingskriteriene, slik at tilbudet samlet blir regnet som det beste tilbudet.

Strekningene som skal utbedres er markert på kartet. Ill: Statens vegvesen

Nå har alle tilbyderne klagerett i ti dager. Det betyr at at kontraktsigneringen vil skje den 20. juni, dersom ingen av de fire som ikke nådde opp, klager på tildelingen.

Entreprenøren som har fått oppdraget, kan etter signeringen begynne med å prosjektere og klargjøre for byggestart til høsten.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.