Nå starter anleggsarbeidene med ny adkomst til Løten sentrum

Det skal bygges ny bru over Vingerjessa og rundkjøring i Veenskrysset. I tillegg skal vann- og avløpsnettet i området fornyes, og støyskjermen langs Kongsvegen sør for Løten sentrum skiftes ut med en ny.

Veenskrysset slik det ser ut i dag før ombyggingen tar til.
Veenskrysset slik det ser ut i dag før ombyggingen tar til. Foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen
15. mars 2022 - 10:06
 

– I forbindelse med arbeidene må gamle riksvei 3 Kongsvegen, Stasjonsvegen inn mot Løten sentrum og Kirkevegen mot Brenneriroa stenges for trafikk. Veiene vil da være stengt for trafikk i tidsrommet 21. mars til 14. oktober. Vi jobber imidlertid for å kunne åpne deler av veinettet så snart det er ferdigstilt. Gang- og sykkelveien mellom Brenneriroa og Løten sentrum over Veenshøgda vil være åpen i hele byggeperioden.

– I Veensbakken blir gang- og sykkelveien midlertidig omlagt. Vær obs på endret trasé og anleggsvirksomhet, sier prosjektleder Arne Meland i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Dobloug Entreprenør har planert riggplassen, og er snart klare til å starte bygging av ny bru over Vingerjessa. Fv: Formann Bjørn Olav Engh og prosjektleder Karl Magnus Dobloug, Dobloug Entreprenør, prosjektleder Arne Meland og byggeleder Brede Løvlien, Statens vegvesen. Foto: Martine Engen, Dobloug Entreprenør

Løten kommune og Statens vegvesen samkjører arbeider

Slik som kartet viser vil den nye rundkjøringen i Veenskrysset fremstå når den er ferdig. Illustrasjon: Statens vegvesen

Dobloug er engasjert av Løten kommune for å legge ny vannledning i Veensbakken. Ledningstraséen krysser gamle riksvei 3 Kongsvegen og Kirkevegen. Disse arbeidene samkjøres med Statens vegvesens bygging av ny bru i Stasjonsvegen inn mot Løten sentrum og ny rundkjøring i Veenskrysset.

Ny støyskjerm og støttemur mot bebyggelsen i Venslivegen inngår også i entreprisen.

Dobloug Entreprenør er engasjert av Statens vegvesen for disse arbeidene.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.