Dronefoto av Veenskrysset i Løten
Dronefoto av Veenskrysset i Løten (Foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen)

Jevne priser på ombyggingen av Veenskrysset i Løten

Veenskrysset i Løten skal bygges om til rundkjøring. Anbudsåpningen viser at fire entreprenører ønsker seg oppdraget.

De fire som har levert tilbud på jobben er:

Tilbyder

Tilbudssum eks. mva.

Dobloug Entreprenør

32.375.447

JR Anlegg

33.350.115

Dokka entreprenør

37.025.859

John Galten

37.824.888

Veenskrysset i Løten er et av flere sidevegstiltak til vegprosjektet riksvei 3/25 Løten-Elverum. Krysset er planlagt bygget om til rundkjøring. I tillegg skal det bygges ny bru over elva Vingerjessa. Det skal legges ned nye rør i bakken og en støyskjerm skal tas ned og erstattes med en ny.

Byggeleder i Statens vegvesen, Brede Løvlien Foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen

Treffer markedet godt

– Det er gledelig å kunne åpne tilbud når vi ser vi treffer markedet slik som nå, sier byggeleder Brede Løvlien i en pressemelding fra Statens vegvesen.

– Prisene er som forventet, men det som er ekstra gledelig er at fire jevnstore entreprenører treffer så likt som de gjør. Det betyr at vi har lagt ut en god konkurranse for de middels store entreprenørene. Nå skal vi kontrollregne tilbudene og påse at alt er i orden før vi går til innstilling og tilbyr en entreprenør kontrakten, sier Løvlien.

Avventer godkjent reguleringsplan

Statens vegvesen opplyser at reguleringsplanen formelt sett ikke per dato er godkjent, og at prosjektet ikke kan startes før godkjent plan foreligger. Reguleringsplanen skal opp i kommunestyremøtet i Løten kommune 9. februar.

Kartillustrasjonen viser hvordan den nye rundkjøringen vil se ut når den står ferdig i 2022. Også brua som krysser Vingerjessa skal skiftes ut. I tillegg er det planlagt nye vann- og avløpsrør og vedlikehold av en støyskjerm. Illustrasjon: Statens vegvesen

Forsiden akkurat nå