Den fjerde brua over Panamakanalen blir på tilsammen 3 kilometer, med et hovedspenn på 540 meter.

Kinesiske entreprenører sikret seg brukontrakt til over 10 milliarder kroner

Nå skal den fjerde bruforbindelsen bygges over Panamakanalen.

Et arbeidsfellesskap mellom China Communications Construction Co Ltd (CCCC) og China Harbour Engineering Company Ltd (CHEC) vant kontrakten pålydende 1,42 milliarder dollar (tilsvarende 10,8 milliarder norske kroner) for å bygge den nye brua over Panama-kanalen, opplyser vegmyndighetene i landet. 

LES OGSÅ: Milliardprosjekt skal bedre vegtrafikken ut til Stockholms skjærgård

Byggestart i år

De kinesiske selskapene vant egentlig konkurransen i juni, men etter at en av de andre tilbudsgivere anket avgjørelsen, har den enkelige beslutningen drøyd til nå.

Byggingen er beregnet til å begynne i år og vil ta tre år.

Panama og Kina åpnet frihandelssamtaler tidligere denne måneden med det formål å lage en avtale som kunne gjøre det sentralamerikanske landet til et knutepunkt for kinesiske varer over Latin-Amerika. Panama etablerte diplomatiske bånd med Kina i 2017 etter å ha brutt med Taiwan.

Skråkabelbru med to tårn

Den nye brua får en lengde på 3 kilometer, kommer til å få seks kjørefelt samt to spor for t-bane.

Hovedspennet bygges som en skråkabelbru på 540 meter med to y-formede tårn. Brua vil gi en seilingshøyde for skipstrafikken på rundt 80 meter.

Brua skal bygges nord for Bridge of the Americas, i nærheten av havnen i Balboa, og skal forbinde Panama City med sine vestlige forsteder. 

LES OGSÅ: Kongsberg blir bruenes by - hele 14 bru og kulvertproduksjoner under bygging på E134

Forsiden akkurat nå