ASFALT

Internasjonalt bitumenselskap har kjøp aksjemajoriteten i Nynas

Neste har solgt seg ut på eiersiden, og dermed er reorganiseringen av det konkursrammede oljeselskapet kommet et hakk videre.

Mye tyder på at det kan gå mot en løsning for det konkurstruede oljeselskapet Nynas.
Mye tyder på at det kan gå mot en løsning for det konkurstruede oljeselskapet Nynas. Foto: Nynas
16. sep. 2020 - 12:42

Det er det internasjonale bitumenselskapet Bitumina som har overtatt aksjepostene til finske Neste. Bitumina blir majoritetseier med en andel på 50 prosent, melder Nynas i dag.

Nynässtiftelsen skal fortsatt eie 35 prosent av aksjene, mens det venezuelanske statsoljeselskapet PdVSA blir sittende igjen med en eierandel på 15 prosent.

Les også

Det er de amerikanske handelsrestriksjonene rettet mot Venezuela som er hovedårsaken til store økonomiske problemene som Nynas kom i fjor.

Forsatt foregår det forhandlinger med kreditorene, etter at selskapet i sommer fikk forlenget konkursbeskyttelsen i tre måneder av svenske myndigheter.

Bitumina er et internasjonalt selskap som har spesialisert seg på bitumenproduksjon, som primært brukes til asfaltproduksjon. Selskapet har adresse i Dubai, og eier blant annet danske Denimotech AS, som har sepsialisert seg på produksjonsutstyr for emulsjoner og kjemisk doseringsutstyr.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.