PROSJEKTER

E134 har gitt tryggere jernbanekryssing i Kongsberg

Planovergang kunne stenges da undergang åpnet.

Syklist på vei ned under jernbanen (til høyre). Mandag var det slutt på å krysse togskinnene ved Grinden i Kongsberg.
Syklist på vei ned under jernbanen (til høyre). Mandag var det slutt på å krysse togskinnene ved Grinden i Kongsberg. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen
14. aug. 2019 - 05:00

Planoverganger er uglesett etter mange ulykker de siste årene, og mandag kveld kunne man stenge nok en overgang. Det skjedde da gang- og sykkelundergangen mellom Glitregata og Gomsrudveien i Kongsberg ble åpnet for ferdsel - og Grinden planovergang ble sperret av.

Det er denne planovergangen som nå er skiftet ut. Bildet ble tatt i 2012. Foto: Google Maps

Undergangen er kommet på plass som følge av byggingen av ny E134 i området.

Det gjenstår fremdeles noen småarbeider, som beplantning, belysning og en veimerkingsstripe som skal skille trafikken oppover og nedover i en krapp sving like før man går inn i undergangen. Etter hvert skal også Bane Nor fjerne bommer og annet utstyr ved den gamle planovergangen.

Bane Nor bruker i år 120 millioner kroner på å fjerne og sikre planoverganger, og har økt innsatsen på dette området etter at 16 personer de siste 10 årene har mistet livet i ulykker ved slike overganger.

Det er i dag ca. 1690 planoverganger i Norge, og målet er at alle de usikrede overgangene skal fjernes.

Grinden planovergang var ikke usikret - alle planoverganger på offentlig vei skal i dag være sikret med lyd og lys eller lys og bom.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.