BRUER

Altafirma skal gjøre elektrojobben på nye Tana bru

Arbeidet starter 5. august.

Belysningen på nye Tana bru skal gjøre den til et "smykke i mørketida".
Belysningen på nye Tana bru skal gjøre den til et "smykke i mørketida". Illustrasjon: Zenisk
8. juli 2019 - 09:10

X5 Elektro i Alta skal sørge for spektakulært lys og annet elektroarbeid for nye Tana bru. Kontrakten har en verdi på 24,6 millioner kroner (eks. mva.), sier Statens vegvesen i en pressemelding.

Fire firmaer leverte tilbud på jobben da kontrakten ble lyst ut tidligere i år.

X5 Elektro har fått jobben med lys og elektro på nye Tana bru. Fv: anleggsleder Jan Vegar Erntsen, prosjektleder Ingemund Mjøen og daglig leder Dag Erik Eliassen. Fra Statens vegvesen: avdelingsdirektør Bjørg-Anita Joki, kontrollingeniør elektro Einar Sagen, byggeleder elektro Helge Mathisen og byggeleder prosjekt E6 Tana bru Ole Kleven. Foto: Ellen Lindseth, Statens vegvesen

5. august starter arbeidet med elektroinstallasjonene på brua. I tillegg til veg- og gatebelysning, skal Finnmarks nye landemerke få en spesiell effektbelysning. Belysningen er integrert i rekkverket på brua, og installasjonen kan programmeres til å veksle mellom ulike farger og effekter gjennom døgnet og året.

Zenisk og Norconsult står bak prosjekteringen av elektro i samarbeid med Statens vegvesen.  

Kontrakten omfatter også innvendig belysning i brukassen og tårn, samt anlegg for styring, regulering og overvåking.

Et smykke i mørketida

– I tillegg til de ordinære elektroinstallasjonene som er viktige i alle moderne veganlegg, vil Tana bru få det lille ekstra som gjør at den nye brua virkelig står fram som et smykke i landskapet – ikke minst i mørketida, sier avdelingsdirektør Bjørg-Anita Joki i Statens vegvesen i Finnmark i meldingen.

Hun gleder seg også over at en bedrift fra Finnmark hevdet seg i konkurransen med tre andre tilbydere.

Den nye brua over Tanaelva skal etter planen være ferdig i desember.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.