BRUER

Ny Guinness-rekord: Dette er verdens bredeste skråstagbru

Det er ikke så ofte at rekordene blant bruer måles i bredde. men Kairo har fått verdens bredeste skråstagbru.

Bredere skråstagbru enn denne finnes ikke noe annet sted i verden.
Bredere skråstagbru enn denne finnes ikke noe annet sted i verden. Foto: Guinness World Records
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. mai 2019 - 05:00

Denne uka kunne brua Rod al-Farag Axis i Kairo motta sertifikatet fra Guinness Rekordbok som bevis på at den er verdens bredeste. Med et breddemål på 67,36 meter har brua som nylig ble offisielt åpnet, skrevet seg inn i rekordenes bok med drøyt to meters margin.

Rod al-Farag Axis Brigde, eller Tahya Misr Bridge som brua også kalles, går over Nilen, og slår den gamle rekorden til kanadiske Port Mann Bridge, som er 65,23 meter bred.

Den 540 meter lange skråstagbrua har seks kjørebaner i hver retning, har to 92 meter høye tårn og tilsammen 150 skråkabler. Byggekostnadene oppgis til 292.7 millioner dollar (cirka 2,7 milliarder norske kroner).

Brua ble åpnet 15. mai, og er allerede blitt en stor turistattraksjon i den egyptiske hovedstaden. Ikke minst på grunn av gangveiene ytterst på begge sider av brua, som er bygget med gulv i gjennomsiktig glass, slik at man kan se rett ned i Nilens dyp.

Rod al-Farag Axis, eller Tahya Misr Bridge, som den også kalles, er et imponerende syn. <i>Foto:  Guinness World Records</i>
Rod al-Farag Axis, eller Tahya Misr Bridge, som den også kalles, er et imponerende syn. Foto:  Guinness World Records
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.