PROSJEKTER

2 km vei skal bygges: Nye oppdrag i Førdepakken lyses ut

Litt fylkesvei, litt kommunal vei, og over 1100 meter gang- og sykkelvei.

Det såkalte "Ambulansekrysset" i Førde er den sørlige innkjøringen til fylkessykehuset. Her kommer det helt nytt kryss. Vivegen rett fram.
Det såkalte "Ambulansekrysset" i Førde er den sørlige innkjøringen til fylkessykehuset. Her kommer det helt nytt kryss. Vivegen rett fram. Foto: Google Maps
5. juni 2020 - 09:15

Prosjektet Førdepakken skal gi bedre infrastruktur og sentrumsutvikling i Førde i Sunnfjord i Vestland fylke. Første oppdrag ble lyst ut i desember 2016.

Denne pakken inneholder 20 definerte tiltak. Fire av dem er unnagjort, og flere andre nærmer seg ferdigstilling.

Vegvesenet lyser nå ut en konkurranse for tiltak nummer 2, 12 og 13. Dette skal bygges:

Tiltak 2: 250 meter av fylkesvei 600, 670 meter gang- og sykkelvei og en del annet.

Tiltak 12: 600 meter kommunal vei

Tiltak 13: 460 meter gang- og sykkelvei langs E39 fra Liavegen til Skjæret.

Seniorrådgiver Elin Ulstad Stokland i Enova får spørsmål fra både rederier, verft, designere og utstyrsleverandører om hydrogen- og ammoniakkstøtteeprogrammene.
Les også

Pengestøtte løser «høna-og-egget»-problem

Ambulansekrysset blir nytt

Tiltak 2 handler om Vievegen (fylkesvei 600), og omfatter 670 meter gang- og sykkelvei, 250 meter fylkesvei, et kryss og fem avkjørsler. Oppdraget knytter sammen fylkesvei 601 Angedalsvegen i nord og E39 i sør.

Gang- og sykkelveien skal ha en bredde på 3,5 meter, fylkesveien på sju meter.
Det såkalte Ambulansekrysset er en av to eksisterende tilkomster til fylkessykehuset, og her skal det bygges nytt kryss. Tiltaket inkluderer også en kulvert (av prefabrikerte elementer eller plassbygd) på rundt 25 meter. I tillegg kommer blant annet nytt lysanlegg.

Ambulansekrysset har egen delfrist for ferdigstilling.

– På Arnøya har det gått to-tre eller fire skred på veien i løpet av en normal vinter, sier ingeniørgeolog Andreas Persson i Troms fylke.
Les også

Slik skal de temme den rasfarlige veien de neste 20 årene

Tiltak 12 og 13

Tiltak 12 omfatter en strekning på i overkant av 600 meter av Langebruvegen (kommunal vei), inkludert to kulverter og en del støttemurer med utkraging, samt lysanlegg.

Tiltak 13 ligger langs E39 i Halbrendslia i Førde, øst- og nordsiden av E39 fra
Liavegen til Skjæret. Her blir det ny g
ang- og sykkelvei på rundt 460 meter, samt en cirka 16 meter lang kulvert i plasstøpt betong ved planskilt kryssing av E39. Det skal bygges 3,5 meter bred gang- og sykkelvei langs hele strekningen. Også her blir det nytt lysanlegg.

Frist for å være ferdig med de tre tiltakene er 1. november 2022, med noen delfrister underveis. Tiltak 13 kan tidligst starte opp 1. november 2021. 

Her er det snakk om en konkurranse med forhandling, og Vegvesenet oppgir at frist for å melde sin interesse er 9. juli. Tilbudskonferanse avholdes i Førde 18. august.

Oppskytningen av Miura 1, som lages av PLD Space.
Les også

14 selskaper skal gjøre Europa selvstendig innen romfart

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.