Wavins fabrikk i Høland slik den ser ut før utbyggingen.
Wavins fabrikk i Høland slik den ser ut før utbyggingen.

Wavin ruster opp rørfabrikken i Høland

 Wavin skal gjennomføre et omfattende investeringsprogram i sine produksjonsanlegg av plastrør i Høland i Norge og Eskilstuna i Sverige.

Dette innebærer konkret nye produksjonslinjer for overvannsrør, kabelrør, telecom og systemer for innomhus avløp.

 

Spesialfabrikk for overvannsrør

Norsk Wavin´s fabrikk i Høland vil dermed være produksjonssted for overvannsrør for de Nordiske landene i tillegg til produksjon av kabelvernprodukter for kraft og telecom, drensrør og avløpsrør. Fabrikken har også en egen avdeling for spesialprodukter som kan skreddersy løsninger til vann- og avløpsprosjekter. Samlet investering vil beløpe seg til ca 80 millioner kroner og vil gjennomføres innen utgangen av andre kvartal 2018.

Norsk Wavin har gjennom mange år vært en betydelig leverandør til mange av de største anleggsprosjekter i Norge som for eksempel E18 fra Riksgrensen til Stavanger, E6 i Trøndelag, nye Vålerenga Stadion, skianlegget i Holmenkollen og Brynstunellen i Oslo. I tillegg er Wavin hovedleverandør til Telenor knyttet til rørsystemer for fiberutbygging og leveranser til energiforsyningen over hele landet for beskyttelse av kraftkabler.

Investeringer vil ifølge selskapet gjøre dem  enda sterkere når store fremtidige prosjekter fra blant annet Nye Veier skal gjennomføres.

 

Betydelig økning av kapasiteten

- Investeringene vil gi en betydelig økning av kapasiteten og legge til rette for ytterligere styrket servicegrad i et forventet stigende marked. Vi er glade for å kunne presentere et slikt omfattende investeringsprogram som forankrer en sterk industriell plattform i Norge sier adm. direktør Tor Martin Garsjø i Norsk Wavin AS.


Norsk Wavin AS har virksomhet innen forretningsområdene VA, VVS og Kabelvern.

Selskapet har hovedkontor på Karihaugen i Oslo, med fabrikk og logistikksenter i Høland i Akershus. Wavin omsetter for ca. 550 MNOK og består av 110 medarbeidere, hvorav 75 på Høland. Norsk Wavin er inne i en meget positiv utvikling og er i dag markedsleder innen vekstområdene overvannshåndtering, innomhus avløp og kabelvern.

Forsiden akkurat nå