PROSJEKTERING

Nye Veier vil øke fartsgrensen til 130 km/t

Nye Veier AS vil vurdere effekten av en fartsgrense på 130 km/t på flere av de nye strekningene de skal bygge, skriver Agderposten.

Direktør i Nye veier for planprosesser og samfunnskontakt, Finn Aasmund Hobbesland
Direktør i Nye veier for planprosesser og samfunnskontakt, Finn Aasmund Hobbesland
Thor Søndenaa
4. des. 2017 - 15:40

 - Det er viktig å planlegge et motorvegnett som tar høyde for endringer i fremtiden – også når det gjelder fartsgrenser, sier direktør for planprosesser og samfunnskontakt, Finn Aasmund Hobbesland, til avisen.

Mens strekningen på E18 mellom Grimstad og Kristiansand har en fartsgrense på 100 km/t, vil Nye Veier i sin planlegging av Dørdal – Grimstad vurdere effekten av en fartsgrense som overstiger 110 km/t. Nye Veier har selv ikke fastsatt et bestemt tall, men har pekt på mulighetene i sin høringsuttalelse til det foreløpige utkastet til transportplan for Arendalsregionen.

Utfordringene med å øke topphastigheten, ligger bl.a. i utformingen av – og antall – kryss som skal bygges, samt kurvatur og valg av trase.

 - Når vi planlegger ny infrastruktur som skal vare i mange år, er det viktig å tenke på framtida. Hvis vi eksempelvis ser 40 år tilbake i tid, var ikke 110 km/t en del av planleggingen. Dersom vi gjør dårlige valg i planleggingen dag, vil det kunne begrense handlingsrommet i framtida, presiserer Hobbesland.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.