VIDEO: Nydalsbrua i Trondheim: 

Skanskas ambisiøse plan ser ut til å holde

Skanska har tiden fram til 6. juni 2024 på seg til å gjøre ferdig med Nydalsbrua over Nidelva. Men prosjektlederen holder fast ved at de skal greie å sette trafikk på brua innen 16. oktober i år.

  • Bruer
 

Både byggherre og entreprenør trekker frem hverandre som forklaring på hvorfor forseringen av Nidelven går så bra. Hovedentreprenør Skanska hevet lista for det allerede ambisiøse bruprosjektet ved å planlegge en sterkt forsert fremdrift, som nok mange følger spent med på.

Hektisk, men rolig

Prosjektleder for Vegvesenet, Karl Gunnar Sødal er svært fornøyd med hvordan entreprenøren løser fremdriftsforseringen. Foto: Erik Jenssen

Da Veier24.no var innom nylig kunne hovedbyggeleder Karl Gunnar Sødal vise rundt på en hektisk anleggsplass som minnet lite om et veianlegg som skal stå ferdig om bare seks måneder. Men både Sødal og Skanskas prosjektleder Vegar Harbak later til å ha pulsen under full kontroll.

Optimalisering

– Man blir stolt av å ha bygget et så flott landemerke i Trondheim, sier Vegar Harbak i Skanska. Foto: Erik Jenssen

– 16. oktober er en veldig ambisiøs dato, men foreløpig ser det ut til å holde. Helt fra vi startet har fremdriftsplanlegging vært nøkkelen til å nå de målene vi nå ser ut til å klare. Vi har også fått til et godt samarbeid med Vegvesenet og skiltmyndigheter for å optimalisere trafikkhåndteringen rundt anlegget. Byggherren har jobbet godt med optimalisering av rammebetingelsene slik at vi har holdt god fremdrift, sier Harbak.

Komplisert

– Og jeg vil si at vi har en veldig løsningsorientert entreprenør som har vært veldig gode på framdriftsplanlegging, sier Karl Gunnar Sødal i Vegvesenet.

– Det er et veldig komplekst anlegg hvor det jobbes i mange høydeplan som påvirker hverandre, ikke minst når det gjelder HMS. Det er viktig å sørge for at man har anledning til å jobbe på alle stedene man vil, og der har Skanska gjort et godt arbeid for å sikre at man har logistikken på plass og får begynt i riktig ende, sier Sødal.

Noe å være stolte av

Montering av kabelbeskyttelsen skjer både fra brutårnet og fra krankurv. Foto:  Erik Jenssen

Både entreprenør og byggherre har varme følelser for ingeniørkunsten de nå reiser i hjembyen.

– Det blir et veldig synlig prosjekt for ettertida, så vi jobber hardt for at det skal bli et vellykket prosjekt. Man blir stolt av å ha bygget et landemerke i Trondheim, sier Vegar Harbak i Skanska.

default

– Ja, for dette lyser det referanseprosjekt av lang vei?

– Ja, det gjør det, men samtidig følger det også en del utfordringer med det. For det finnes absolutt enklere løsninger for å bygge enn bro enn det som er valgt her. Men vi liker utfordringer, ler han.

Du kan lese mer om Nydalsbrua i den kommende papirutgaven av Våre Veger.

Les også

Forsiden akkurat nå