BRUER

Gjør klart for dekke-montering i august

På Hålogalandsbrua ved Narvik jobber man for fullt med å forberede monteringen av kjørebanen på Norges nest lengste hengebru. Se vår video fra prosjektet slik det ser ut nå.

Erik Jenssen
14. juli 2017 - 09:26
 

Byens befolkning og tilreisende gjester har i vinter fått inntrykk av hvilket byggverk det faktisk er som reiser seg over Rombaksfjorden. Med hovedspenn på 1.145 meter blir Hålogalandsbrua Norges nest lengste hengebro, kun slått av mektige Hardangerbrua som kan slå i bordet med 1.380 meter. Til sammenligning er spennet på ikoniske Golden Gate i San Francisco 1.280 meter.

Under monteringsarbeidet er hovedspennet ekstra godt synlig på grunn av den såkalte «catwalken», gangbrua som gir arbeiderne sikker tilgang til å arbeide langs hovedkablene. Arbeidslysene gjorde brua til et fantastisk skue gjennom mørketida, med spørsmål fra publikum om man ikke like godt kunne beholde lysene også i driftsfasen.
- Men det har vi nok dessverre ingen planer om, sier Vegvesenets prosjektleder for stålkontrakten Kurt Grundstad.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.