Vestlandet sammen om NTP-endringer

Ferjefri E39, skredsikring, ferjedrift og vegvedlikehold var viktige tema da Vestlandsrådet i møtte representanter fra Stortingets transportkomite.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. mai 2017 - 09:21

Representantar for Vestlandsrådet var i dag i møte med stortingsrepresentanter fra Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, representanter fra transport- og kommunikasjonskomiteen og fra regjeringen.

Bakgrunnen er forslaget til Nasjonal transportplan,  hvor Vestlandsrådet mener at de fram til storingsbehandlingen i juni må gjøre sitt for å kjempe fra viktige samferdselssaker for landsdelen.

– Totalrammen for NTP 2018-29 er ambisiøs og ligger fast. Men det er fortsatt mulig å gjøre endringer i prioritringene innenfor rammen, sa Helge Orten, H, frå Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.

– Jegg forstår behovene som blir lagt fram fra vestlandsfylkene, og vi er kjent med dem. Men for å endre prioriteringene må de to regjeringspartiene, KrF og Venstre være enige, sa Orten.

 

Viktige prosjekter nasjonalt

– Dette er viktige prosjekt ikke berre for Vestlandet, sier leder i Vestlandsrådet og fylkesordførar i Sogn og Fjordane, Jenny Følling. – Dette er prosjekter som gjev høg samfunnsøkonomisk lønnsomhet for hele landet. Verdiskapingen på Vestlandet er stor, og sentrale politikere må se at bedre kommunikasjoner her er en viktig nasjonal satsing, sa Følling.

Hun står fast på at utbygging av ferjefri og opprustet  E39 i løpet av 20 år må opprettholdes og fullfinansierast.

 

-Fergedrifta er viktig

Vis mer

Avdelingsdirektør Per Øyvind Langeland i NHO Norge talte næringslivets sak, og la fram deres transport- og samferdslebehov og prioriteringer for stortingspolitikerne, fylkespolitikerne og interesseorganisasjoner på møtet.

– Jeg er sikker på at Vestlandsrådet uansett vil påverka diskusjonene om prioriteringene i NTP de neste seks åra, sa stortingsrepresentant Knut Arild Hardeide (KrF).

– For eksempel ser jeg nå at fergedrift og rammene for kjøp av fergetjenester er viktig, ikke minst for konkurranseevnen til industrien på Vestlandet, sa Hardeide.

Transport og kommunikasjonskomiteen skal legge frem sin innstilling til NTP 2018-29 12 for Stortinget 12. juni, der den skal behandles 19. juni.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.