Veidekke vokser videre

Veidekkes andre kvartal ga en omsetning på 8,3 milliarder, og et resultat før skatt på 421 millioner kroner. Aldri før har selskapet hatt så stor ordrereserve som nå.

Arne Giske, Konsernsjef i Veidekke ASA.
Arne Giske, Konsernsjef i Veidekke ASA. Bilde: Jacobsen Ole Walter
Redaksjonen Våre Veger
17. aug. 2017 - 07:34

Omsetningen i andre kvartal 2017 var 8,3 millarder kroner, en økning på 3 % sammenlignet med andre kvartal 2016. Resultat før skatt var 421 millioner kroner, mot 450 millioner kroner i samme periode i fjor. Veidekke hadde en ordreinngang på 8,4 milliarder i kvartalet. Dette gav en samlet ordrereserve på 29,1 milliarder kroner. .

 

Veidekkes omsetning i andre kvartal var 8,3 (8,1) milliarder kroner. Økningen kom i eiendomsvirksomheten, der boligproduksjonen spesielt i Sverige var høy. Resultat før skatt i andre kvartal var 421 (450) millioner kroner.

 

Ordreinngangen på 8,4 milliarder kroner i andre kvartal resulterte i en samlet ordrereserve på 29,1 milliarder kroner. Dette er den høyeste ordrereserven Veidekke har rapportert.

- Veidekke har lagt bak seg et kvartal med høy omsetning, sterk ordreinngang og høy boligproduksjon. Resultatet i konsernet var solid, og eiendomsvirksomheten hadde et godt resultat, mens deler av entreprenørvirksomheten var preget av lav lønnsomhet, sier konsernsjef Arne Giske.

 

Industrivirksomheten, som omfatter asfalt, pukk- og grus og driftskontrakter, hadde høy aktivitet i andre kvartal, med en omsetning på 1,2 (1,2) milliarder kroner og et resultat før skatt på 85 (84) millioner kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.