Veidekke kjøper Båsum Boring AS

Veidekkes datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 73 % av aksjene i Båsum Boring AS fra Krøderen i Buskerud og i Trøndelag. 

Redaksjonen Våre Veger
16. juni 2017 - 12:07

- Båsum er Norges største aktør innen brønn- og energiboring, og et meget veldrevet selskap. Dette kjøpet vil styrke oss innen energi- og miljøløsninger samt tilføre oss nye tjenester på anleggs­markedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli ledende i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 150 millioner kroner og 52 ansatte på Krøderen og 8 i søsterselskapet Båsum Trøndelag.

- Jeg ser at det å knytte Båsum Boring til Kynningsrud Fundamentering og Veidekke vil være bra for oss for å utvikle vår virksomhet videre. I tillegg blir vi nå en del av en stor og kompetent entreprenør og får muskler til være med å kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er jeg udelt positiv til, sier daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring AS.

- Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sier daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS.

Det forventes at endelig avtale inngås i slutten av september under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.