– Godt og ryddig arbeid på strekningen, sier prosjektdirektør Øivind Moshagen i Nye Veier, her ved Uthuskrysset på ny E6 i Stange i Hedmark.
– Godt og ryddig arbeid på strekningen, sier prosjektdirektør Øivind Moshagen i Nye Veier, her ved Uthuskrysset på ny E6 i Stange i Hedmark. (Foto: Bjørn Olav Amundsen)

Til uka blir det veiåpning og Mjøsbru-konkurranse på Hedemarken

8. oktober åpner 12 kilometer ny E6. Samtidig Samtidig kunngjør Nye Veier hvilke selskaper som skal konkurrere om å bygge ny E6 Moelv - Roterud, inklusive ny Mjøsbru.

8. oktober kunngjør Nye Veier hvilke firmaer som skal konkurrere om Mjøsbrua. Illustrasjon: Nye Veier

Samferdselsminister Jon Georg Dale foretar den offisielle åpningen av ny E6 Kolomoen-Kåterud klokken 10.30, sier Nye Veier i en pressemelding.

Etter åpningen av den nye veistrekningen, er det kunngjøring av hvilke entreprenører og rådgivere som er kvalifisert til å gi tilbud på ny E6 Moelv-Roterud. I dette prosjektet er det også ny bru over Mjøsa.

Kolomoen–Kåterud er den første delstrekningen som åpnes i utbyggingen av firefelts motorvei med 110 km/t fra Kolomoen til Øyer.

Delstrekningen Kåterud – Brumunddal (22 km) åpner sommeren 2020 og i desember 2020 åpner Brumunddal – Moelv (10 km). Utbyggingen av neste etappe, Moelv – Øyer (43 km), er planlagt ferdigstilt i 2025.

Nye Veier har også fått ansvaret for utbyggingen av den 90 kilometer lange E6-strekningen fra Øyer til Otta, samt den 60 km lange E16-strekningen fra Kløfta til Kongsvinger. Veiprosjektene gir økt trafikksikkerhet, forutsigbar fremkommelighet og stimulerer til vekst og utvikling i Innlandet.

– Vi skal bygge sammen Innlandet. Dette er første åpning på veien dit, sier prosjektdirektør for Nye Veier Innlandet, Øyvind Moshagen.

Forsiden akkurat nå