Vegpakke på Nord-Jæren: 25 milliarder i bompenger

I 15 år fra høsten 2018 skal det kreves inn 25 milliarder kroner i bompenger på Nord-Jæren. Det er en del av samferdselssatsingen rundt Stavanger og Sandnes.

Bussvegen på Nord-Jæren blir stadig dyrere. Her fra den ferdigstilte etappen med midtstilte bussfelt i Marieroveien (Fv. 44).
Bussvegen på Nord-Jæren blir stadig dyrere. Her fra den ferdigstilte etappen med midtstilte bussfelt i Marieroveien (Fv. 44). Bilde: Pål Christensen, NTB Scanpix
NTB
15. mars 2017 - 08:02

En enstemmig transportkomité på Stortinget stiller seg bak forslaget som innebærer at det opprettes seks bomringer med totalt 38 passeringspunkter, skriver Stavanger Aftenblad.

Til sammen skal det kreves inn 25,2 milliarder kroner. 21 av disse skal gå til ulike samferdselsprosjekter – både veg, kollektivt og sykkel- og gangprosjekter. De resterende 4,2 milliardene vil gå til lån, renter, innkreving og drift av bomringen.

Prosjektene som i hovedsak skal finansieres av det som omtales som "bypakke Nord-Jæren". Hovedmålet med pakken er nullvekst i personbiltrafikken i 15 år. Økt persontransport skal skje i form av kollektivreiser, samt reiser på sykkel og til fots.

Et stortingsvedtak i saken er ventet i slutten av måneden.

(©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.