Konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud har bestemt at Vegvesenets nye nasjonale ferjeavdeling skal lokaliseres til Molde.
Konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud har bestemt at Vegvesenets nye nasjonale ferjeavdeling skal lokaliseres til Molde. (Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen)

Omorganiseringen av Vegvesenet

Molde får Vegvesenets nye nasjonale fergeavdeling

Grunnen er at Molde ligger i et fergeområde med stor fagkompetanse, sier vegdirektøren.

– I forbindelse med den pågående omorganiseringen av Vegvesenet skal det etableres en egen ferjeavdeling som en del av den nye Divisjon drift og vedlikehold. Etter å ha vurdert tre velkvalifiserte lokasjoner havnet jeg på Molde, sier vegdirektør Bjørne Grimsrud, i en pressemelding.

– Bakgrunnen er at Molde ligger i et ferjeområde med stor kompetanse om fagområdet. I tillegg er det stor maritim kompetanse i regionen, legger Grimsrud til i meldingen.

Også Bodø og Stavanger ble vurdert som lokasjon, forteller Statens vegvesen.

Molde blir fast arbeidssted for avdelingsdirektør Edvard Thonstad Sandvik som skal lede den nye avdelingen. Medarbeiderne i avdelingen være lokalisert over hele landet som i dag.

Det er i dag 23 ansatte i Vegvesenet som arbeider med ferge, fordelt på åtte ulike lokasjoner – Moss, Oslo, Stavanger, Bergen, Leikanger, Nordfjordeid, Bodø og Molde. I Molde er det seks medarbeidere med ferge som hovedoppgave i dag.

For å sikre en forsvarlig forvaltning av de betydelige kontraktsverdiene som fergekontraktene utgjør vil den nye ferjeavdelingen på sikt ha en grunnbemanning på 18 årsverk.

Forsiden akkurat nå