FYLKESVEI

Vassbakk & Stol skal bygge gang- og sykkelvei på Moster

Verdi: 75,7 millioner kroner inkludert mva.

Kartmodell over strekningen på Moster.
Kartmodell over strekningen på Moster. Illustrasjon: Vestland fylkeskommune
4. nov. 2023 - 09:38

Vestland fylke melder på sine Facebookside for Bømlopakken at kontrakten for fylkesvei 542 Notland-Mosterhamn ble tildelt Vassbakk & Stol på fredag.

Fylkeskommunen fikk inn totalt tre tilbud, fra Bertelsen & Garpestad, Vassbakk & Stol og Grunn Service.

Tilbudet fra Vassbakk & Stol er lavest i pris og har tidligst ferdigstillingsdato. Kontraktssummen til Vassbakk & Stol er på 75,7 millioner kroner inkl. mva.

Summen inkluderer arbeid for fylket, Bømlo vatn- og avløp, Finnås kraftlag og Bømlo kraftnett.

Fylket melder at de har god erfaring med Vassbakk & Stol, og gleder seg til samarbeidet med entreprenøren som har avdeling i Sveio og hovedkontor i Kopervik.

Prosjektet skal sikre de myke trafikantene ved å bygge en gjennomgående gang- og sykkelvei fra Notland til Mosterhamn. I tillegg skal kurvaturen på veien utbedres på enkelte punkter, slik at det blir færre farlige trafikksituasjoner og bedre framkommelighet.

VA og annen teknisk infrastruktur skal fornyes i hele traséen. Rundt 800 meter med overvannsgrøfter kommer i tillegg til det som ligger i og langs veien, dessuten cirka 600 meter med høyspentgrøfter.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.