Utsetter åpningen av Toventunnelen

Utsetter åpningen av Toventunnelen

Nok en gang  må åpningen av en tunnel utsettes på grunn av testing av sikkerhetsutstyr. Fylkesveg 78 Toventunnelen i Nordland blir dermed ikke åpnet 1. november som planlagt.

Planen var å åpne tunnelen lørdag 1. november, etter nærmere fem års anleggsdrift. Nå går det noen uker ekstra før det som blir Nord-Norges lengste tunnel på 10,7 km kan tas i bruk. 

Mangler dato for åpning

- Årsaken er at vi trenger mer tid til å teste og justere et avansert utstyr som er helt nødvendig for trafikantenes sikkerhet. Systemene skal dessuten være stabile en stund før folk kan kjøre igjennom. Vi vet at mange hadde begynt å glede seg til å kjøre den nye strekningen, men vi ber om forståelse for at vi må vente noe lenger, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.Resten av vegnettet på nye fylkesveg 78 kan tas i bruk etter hvert som det er klart, selv om den lengste tunnelen må vente og åpningsmarkeringen foreløpig mangler dato.

 Utsetter bompengestartDe to nye bomstasjonene i prosjektet skulle settes i drift fra 2. november, dagen etter den offisielle åpningen. Den ene står på vestsiden av tunnelen, mens den andre står øst for Drevjamoen. Innkrevingsstarten blir nå forskjøvet for begge disse to. Dato kommer senere.

Forsiden akkurat nå