LUFTFART

USA starter kriminaletterforskning mot Boeing

Det amerikanske justisdepartementet har startet en kriminaletterforskning mot Boeing etter at deler av et Alaska Airlines-fly falt av i januar i år.

Boeing er i hardt vær etter at et dørpanel løsnet på et flunkende nytt Alaska Airlines-fly i 16.000 fots høyde, og 737 Max 9-flyet måtte nødlande mens passasjerene stirret ut av et gapende hull i flysiden.
Boeing er i hardt vær etter at et dørpanel løsnet på et flunkende nytt Alaska Airlines-fly i 16.000 fots høyde, og 737 Max 9-flyet måtte nødlande mens passasjerene stirret ut av et gapende hull i flysiden. Foto: AP / NTB
10. mars 2024 - 09:42

Avisa Wall Street Journal (WSJ) viser til dokumenter og personer med kjennskap til saken og skriver at etterforskere har kontakt noen passasjerer og besetningsmedlemmer – inkludert piloten og kabinpersonalet.

Boeing er i hardt vær etter at et dørpanel løsnet på et flunkende nytt Alaska Airlines-fly i 16.000 fots høyde, og 737 Max 9-flyet måtte nødlande mens passasjerene stirret ut av et gapende hull i flysiden. Undersøkelser har avdekket en rekke tilfeller av bolter som skulle feste panelene, var løse.

– Ved en slik hendelse er det helt vanlig for justisdepartementet å gjennomføre en etterforskning. Vi samarbeider fullt ut og tror ikke at vi er målet for etterforskningen, skriver Alaska Airlines i en uttalelse.

Ifølge WSJ skal etterforskningen understøtte departementets gjennomgang av hvorvidt Boeing har oppfylt en avtale etter den føderale granskningen av sikkerheten for 737 Max-fly etter to dødelige ulykker i 2018 og 2018.

Boeing har ikke ønsket å kommentere saken, og nyhetsbyrået AP har ikke fått noe svar på henvendelsen til justisdepartementet.

Fredag opplyste Boeing til den amerikanske Kongressen at selskapet ikke har klart å finne dokumentasjon på arbeidet utført på dørpanelet. Deres arbeidshypotese er at det aldri ble opprettet noen rapporter om dette, selv om selskapets retningslinjer sier det.

Overgangen fra kullkraft til diesel i Longyearbyen koster 100 millioner mer i året enn beregnet.
Les også

Longyearbyen vil sende ekstra strømregning til fire statlige selskap

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.