TUNNELER

Tunnelen var ikke trygg da fire personer omkom i trafikkulykke i 2022

Fire tsjekkiske statsborgere omkom i en ulykke i Steigentunnelen i 2022. Statens havarikommisjon har konkludert med at tunnelen ikke var trygg.

Steigen 20210515. Fire mennesker døde i en trafikkulykke i Steigentunnelen i Nordland søndag. To  ...
Steigen 20210515. Fire mennesker døde i en trafikkulykke i Steigentunnelen i Nordland søndag. To ... Foto: Elena Paulsen/NRK/NTB
NTB
17. nov. 2023 - 11:29

Rapporten fra Havarikommisjonen slår fast at det kan være flere årsaker som førte til de fire dødsfallene. Én av årsakene som blir listet opp, er at tunnelen ikke var i forsvarlig stand.

– Undersøkelsen har vist at lysanlegget i Steigentunnelen ikke var i samsvar med tunneltrygghetsforskriften for fylkesveier. Nordland fylkeskommune hadde planlagt å oppgradere tunnelen innen 2025, men det var ikke satt i gang kompenserende tiltak i påvente av en oppgradering, står det i rapporten.

Mangel på setebeltebruk hos flere av passasjerene beskrives også som en mulig årsak til flere av dødsfallene. Den tsjekkiskregistrerte personbilen kjørte inn i en saktekjørende traktor som hadde punktert et av hjulene og som manglet baklys.

Havarikommisjonen anbefaler Nordland fylkeskommune å sette i gang tiltak som kan ivareta sikkerheten i tunnelen før lysanlegget blir oppgradert.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.