PROSJEKTER

Udetonert sprengstoff dukket opp da fylkesveien skulle få ny rundkjøring

Bruker en uke ekstra på å fjerne sprengstoffet som står igjen i fjellet.

Hunder har søkt etter sprengstoff på byggeområdet på fylkesvei 1521 Nordliveien i Lørenskog.
Hunder har søkt etter sprengstoff på byggeområdet på fylkesvei 1521 Nordliveien i Lørenskog. Foto: Jan Petter Skedsmo, Isachsen Anlegg
9. juli 2020 - 11:35

Under arbeidet på fylkesvei 1521 Nordliveien, i krysset med Garchinggata i Lørenskog, har entreprenøren avdekket udetonert sprengstoff. Det ligger igjen fra da veien ble bygd på slutten av 1980-tallet.

– Så lenge forsagerne – gjenstående sprengstoff – ligger urørt og i ro, er de ufarlige. Men entreprenøren skal både pigge og grave i området. Derfor må området sikres og sprengladningene fjernes før arbeidet kan utføres, forteller prosjektleder Ole Kristian Krogh i Viken fylkeskommune i en pressemelding.

Lørenskog kommune er byggherre for prosjektet.

Les også

Nordliveien blir stengt lenger enn antatt

Nordliveien er stengt mens Lørenskog kommune bygger en ny rundkjøring i krysset Garchingata-Nordliveien.

– Vi må senke en strekning på mellom 300 og 400 meter av Nordliveien for å tilpasse veien til den nye rundkjøringen. Sprengladningene som står igjen i fjellet gjør at stengeperioden blir noe lengre enn vi hadde antatt, sier Krogh i pressemeldingen.

Lørenskog kommune håper å kunne åpne veien igjen 27. juli. Åpningen var opprinnelig planlagt til 20. juli.

– Det tar tid å rydde området. Kommunen må sette inn og følge opp en del sikkerhetsrutiner for å unngå uønskede hendelser. Entreprenøren må jobbe mer varsomt enn de vanligvis gjør, sier Krogh i meldingen.

Lørenskog kommune hadde hunder til å søke etter mer sprengstoff i området tirsdag 7. juli. De markerte flere funn, men det var sannsynligvis små sprengstoffrester.

Området skal renses helt for forsagere.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.