PROSJEKTER

Udetonert sprengstoff dukket opp da fylkesveien skulle få ny rundkjøring

Bruker en uke ekstra på å fjerne sprengstoffet som står igjen i fjellet.

Hunder har søkt etter sprengstoff på byggeområdet på fylkesvei 1521 Nordliveien i Lørenskog.
Hunder har søkt etter sprengstoff på byggeområdet på fylkesvei 1521 Nordliveien i Lørenskog. Foto: Jan Petter Skedsmo, Isachsen Anlegg
9. juli 2020 - 11:35

Under arbeidet på fylkesvei 1521 Nordliveien, i krysset med Garchinggata i Lørenskog, har entreprenøren avdekket udetonert sprengstoff. Det ligger igjen fra da veien ble bygd på slutten av 1980-tallet.

– Så lenge forsagerne – gjenstående sprengstoff – ligger urørt og i ro, er de ufarlige. Men entreprenøren skal både pigge og grave i området. Derfor må området sikres og sprengladningene fjernes før arbeidet kan utføres, forteller prosjektleder Ole Kristian Krogh i Viken fylkeskommune i en pressemelding.

Lørenskog kommune er byggherre for prosjektet.

Les også

Flere varsler om glatt vei før dødsulykke: Innrømmer svikt

Nordliveien blir stengt lenger enn antatt

Nordliveien er stengt mens Lørenskog kommune bygger en ny rundkjøring i krysset Garchingata-Nordliveien.

– Vi må senke en strekning på mellom 300 og 400 meter av Nordliveien for å tilpasse veien til den nye rundkjøringen. Sprengladningene som står igjen i fjellet gjør at stengeperioden blir noe lengre enn vi hadde antatt, sier Krogh i pressemeldingen.

Lørenskog kommune håper å kunne åpne veien igjen 27. juli. Åpningen var opprinnelig planlagt til 20. juli.

– Det tar tid å rydde området. Kommunen må sette inn og følge opp en del sikkerhetsrutiner for å unngå uønskede hendelser. Entreprenøren må jobbe mer varsomt enn de vanligvis gjør, sier Krogh i meldingen.

Lørenskog kommune hadde hunder til å søke etter mer sprengstoff i området tirsdag 7. juli. De markerte flere funn, men det var sannsynligvis små sprengstoffrester.

Området skal renses helt for forsagere.

Avkjøringsrampene fra E6 inn mot Patterødkrysset er utvidet fra ett til to felt. Onsdag morgen, da feltene ble tatt i bruk, var det ikke antydning til kø på rampen fra sør.
Les også

E6 ved Moss har fått nye ramper - og trafikken flyter bedre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.