Hunder har søkt etter sprengstoff på byggeområdet på fylkesvei 1521 Nordliveien i Lørenskog.
Hunder har søkt etter sprengstoff på byggeområdet på fylkesvei 1521 Nordliveien i Lørenskog. (Foto: Jan Petter Skedsmo, Isachsen Anlegg)

Fylkesvei 1521 i Lørenskog

Udetonert sprengstoff dukket opp da fylkesveien skulle få ny rundkjøring

Bruker en uke ekstra på å fjerne sprengstoffet som står igjen i fjellet.

Under arbeidet på fylkesvei 1521 Nordliveien, i krysset med Garchinggata i Lørenskog, har entreprenøren avdekket udetonert sprengstoff. Det ligger igjen fra da veien ble bygd på slutten av 1980-tallet.

– Så lenge forsagerne – gjenstående sprengstoff – ligger urørt og i ro, er de ufarlige. Men entreprenøren skal både pigge og grave i området. Derfor må området sikres og sprengladningene fjernes før arbeidet kan utføres, forteller prosjektleder Ole Kristian Krogh i Viken fylkeskommune i en pressemelding.

Lørenskog kommune er byggherre for prosjektet.

Les også

Nordliveien blir stengt lenger enn antatt

Nordliveien er stengt mens Lørenskog kommune bygger en ny rundkjøring i krysset Garchingata-Nordliveien.

– Vi må senke en strekning på mellom 300 og 400 meter av Nordliveien for å tilpasse veien til den nye rundkjøringen. Sprengladningene som står igjen i fjellet gjør at stengeperioden blir noe lengre enn vi hadde antatt, sier Krogh i pressemeldingen.

Lørenskog kommune håper å kunne åpne veien igjen 27. juli. Åpningen var opprinnelig planlagt til 20. juli.

– Det tar tid å rydde området. Kommunen må sette inn og følge opp en del sikkerhetsrutiner for å unngå uønskede hendelser. Entreprenøren må jobbe mer varsomt enn de vanligvis gjør, sier Krogh i meldingen.

Lørenskog kommune hadde hunder til å søke etter mer sprengstoff i området tirsdag 7. juli. De markerte flere funn, men det var sannsynligvis små sprengstoffrester.

Området skal renses helt for forsagere.

Les også

Forsiden akkurat nå