Selv ikke å ha Ganesha, hinduenes gud for visdom, framgang og hell og lykke, på dashbordet hjelper mot trafikk-korken i Mumbai.
Selv ikke å ha Ganesha, hinduenes gud for visdom, framgang og hell og lykke, på dashbordet hjelper mot trafikk-korken i Mumbai. (Foto: Rajanish Kakade/AP/Scanpix)

Støyende storbytrafikk

Tuting i lyskryss skal gi lenger rødt lys

Politiet tester ut nytt system i Indias mest folkerike by.

I Mumbai, der mange bilister lever etter prinsippet om at iherdig tuting gir raskere grønt lys, prøves det ut et nytt system: Støy får lyset til å bli stående på rødt.

Det er politiet i Indias mest folkerike by som står bak nyvinningen, skriver The Guardian. Trafikken i byen som har mellom 13 og 20 millioner innbyggere avhengig av hvor langt ut i forstedene man teller, er preget av enorme køer. 

Les også

I en ny kåring har Mumbai faktisk fjerdeplassen på lista over byene i verden med størst trafikkproblemer, og politiet i delstatshovedstaden er lei av at utålmodige bilførere lager et voldsomt bråk hver gang de venter på grønt lys. Derfor har de nå tatt teknologi i bruk for å få dempet trafikkstøyen.

– Mer tuting, mer venting, er politiets slagord. Ordningen er også omtalt som et straffesignal i en mye delt video politiet har lagt ut på Twitter.

Hver gang lyden av bilhorn stiger over 85 desibel, går lyset tilbake til rødt. Dermed kan ventetiden bli svært lang for bilførere som ikke klarer å holde seg i skinnet.

Les også

Forsiden akkurat nå