Tre leverandører er prekvalifisert til den siste store Rogfast-kontrakten

JV Implenia Norge AS/ Stangeland Maskin, NCC Norge AS og Skanska Norge AS er prekvalifisert av Statens vegvesen til å konkurrere om å bygge den siste store E39 Rogfast-kontrakten (E02 Kvitsøy).

Kvitsøy-kontrakten omfatter bl a  det kompliserte toplanskrysset inni fjellet.
Kvitsøy-kontrakten omfatter bl a det kompliserte toplanskrysset inni fjellet. Illustrasjon: Norconsult
27. sep. 2023 - 08:42

Arbeidet med å bygge verdens lengste og dypeste undersjøiske vegtunnel er godt i gang fra Bokn i nord til Randaberg i sør.

Som de andre to store kontraktene er også denne kontrakten en utførelsesentreprise, med prekvalifisering og forhandling.

Entreprise E02 er en toløpstunnel med et tverrsnitt på 10,5 meter mot sør og nord fra Kvitsøy. Lengden er cirka 8,8 km med full innredning, tekniske bygg, pumpestasjoner og andre installasjoner. Entreprisen  omfatter også to ventilasjons sjakter og planfritt kryss i tunnelen med ramper og rundkjøringer. Det skal også bygges 1,6 kilometer veg i dagen, to broer og en stor fylling i sjø som skal bli til næringsareal.

De tre entreprenørselskapene har allerede oppdrag på det store Rogfast-prosjektet:

  • JV Implenia Norge AS/ Stangeland Maskin, som har Rogfast-kontrakten fra Mekjarvik utenfor Stavanger. 
  • NCC Norge AS, som hadde den første kontrakten på Arsvågen i 2018-2019. Risa AS og LNS er med som underentreprenører.
  • Skanska Norge AS, som har Rogfast-kontrakten, fra Bokn kommune mot Kvitsøy.

– Vi har tre godt kvalifiserte leverandører blant de fire som søkte om å bli prekvalifisert, sier prosjektleder Sveinung Brude i Statens vegvesen. 

Acciona Construcción, S.A., er avvist med begrunnelse i at de ikke oppfyller kvalifiseringskravet gitt i konkurransegrunnlaget, og de blir ikke invitert med i den videre prosessen.

 Arbeidet omfatter også fullføring av innredning av Kvitsøytunnelen på 3,5 km som nå blir bygd av entreprisen som pågår på Kvitsøy.

E02 kontrakten fra Kvitsøy skal møte E03 kontrakten som bygges fra sør i Randaberg kommune utenfor Stavanger og skal møte E04 kontrakten som bygges fra nord i Bokn kommune.

Statens vegvesen har satt frist for første tilbud til 20. desember 2023, og deretter blir det forhandlingsmøter før entreprenørene skal levere siste tilbud innen 8. mars 2024. Går alt etter planen blir det kontraktsignering i april 2024.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.