RASSIKRING

Toårig kontrakt i Varanger: Ishavsveien skal sikres mot snøras

2200 meter med snøskjermer skal opp.

Innerste del av Sandfjorden og Sandfjordfjellet sør for Berlevåg. Fylkesvei 890 er også kalt Ishavsveien.
Innerste del av Sandfjorden og Sandfjordfjellet sør for Berlevåg. Fylkesvei 890 er også kalt Ishavsveien. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
7. juli 2020 - 07:48

Troms og Finnmark fylkeskommune skal sikre fylkesvei 890 (Ishavsveien) mot snøskred. Fylket ber nå om pristilbud på totalt 2200 meter med snøskjermer som skal monteres på seks forskjellige steder.

Strekningen ligger mellom Kongsfjord og Berlevåg i Berlevåg kommune i Finnmark.

Snøskjermene skal bygges etter samme prinsipp på alle stedene. Det skal settes opp ni frittstående snøskjermer på strekningen:

  • Hergenæringen: 370 m snøskjerm
  • Meriselva: 435 m
  • Risfjorden: 270 m
  • Kvalvika: To skjermer på 300 og 100 m
  • Sandfjordklubben: Tre snøskjermer på 240, 160 og 95 m
  • Storsteinbukta: 230 m

Fylket angir at byggetiden er fordelt på to sesonger, fra juli/august 2020 til november 2021. Anlegget skal ikke være i drift i vinterhalvåret. Det er opp til entreprenøren å bestemme hvor langt utover høsten han ønsker å drive på.

Byggherren regner med cirka ti måneder byggetid fordelt på de to barmarkssesongene.

Byggherren har forøvrig ikke avsatt areal til riggplass, og det må tilbyder selv sørge for.

Les også

Alt skjer i urørt natur

Å komme seg fram til anleggsområdene blir litt spesielt her. Både adkomsten og byggingen skal skje i urørt natur hvor det er store begrensninger på bruk for eksempel bruk av maskiner. Byggherren forutsetter at materiell og nødvendig utstyr løftes inn til anleggsområdet med helikopter. Tyngre maskiner må nødvendigvis transporteres inn på bakken, men det skal skje i anviste og klarerte traseer. Der det finnes gamle tråkk eller traktorveier skal de brukes, selv om transporten kan bli noe lengre. Entreprenøren er ansvarlig for å minimalisere terrengskadene under hele byggeperioden.

Startdato er satt til 24. august i år, og sluttdato er altså 25. november 2021.

Og frist for å sende inn tilbud er 4. august.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.