NYHETER

- Tidenes største løftebrudd

- Et katastrofalt dårlig samferdselsbudsjett. Slik kommenterer lederen for Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, Per Sandberg (FrP), den nye regjeringens budsjettforslag.

Jarle Skoglund
10. nov. 2005 - 13:40

– Dette er tidenes største løftebrudd innenfor samferdselssektoren, mener Sandberg.



I første punkt under samferdsel i Regjeringens egen Soria-Moria erklæring står det følgende ”Regjeringen vil øke satsningen på samferdsel i tråd med Stortingets vedtak under behandlingen av Nasjonal Transportplan”



– Når Regjeringen kun bevilger 400 av de lovte 2000 millionene til samferdsel, har man med ett pennestrøk gjort NTP til et ubrukelig dokument, som ikke er verdt mer enn papiret det er skrevet på, sier Sandberg.



- Dette budsjettet vil derfor øke politikerforakten, og bidrar til å skape en håpløs uforutsigbarhet for transportsektoren og alle som er avhengig av den. Fremskrittspartiet vil aldri kunne akseptere en slik utvikling.



- Jeg forventer at samferdselsministeren forteller hvilke prosjekter som har blitt vedtatt av Stortinget, men som nå må stoppes p.g.a. manglende bevilgninger. Gjør hun ikke dette frivillig skal jeg være garantisten for at informasjonen kommer ut til vanlige velgere, avslutter Sandberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.