TC Connnect leder i Region midt

Fire elektroentreprenører vil klargjøre for DAB-kringkasting i tunnelene i Region midt. Klart lavest av dem ligger TC Connect fra Oslo, som vil ha 25,995 millioner kroner for jobben.

Dette kartet inneholder nesten alle tunneler i Region midt som er lengre enn 500 meter. TC Connect ligger godt an til å få jobben med å klargjøre for DAB-kringkasting i dem.
Dette kartet inneholder nesten alle tunneler i Region midt som er lengre enn 500 meter. TC Connect ligger godt an til å få jobben med å klargjøre for DAB-kringkasting i dem. Bilde: Statens vegvesen
Anders Haakonsen
2. mai 2016 - 14:12

Konkurrentene er Paneda DAB fra Selje, som vil ha 30,415 mill., og Trafsys fra Bergen, som følger like bak med 30,829 mill.

Den siste anbyderen er det spanske firmaet Aldesa som trolig har misforstått hva jobben går ut på. Anbudet fra spanjolene er på 98,9 millioner!

Oppdraget gjelder levering og montering av utstyr for DAB-kringkasting i alle riksvegtunneler lengre enn 500 meter i de tre fylkene i Region midt. Til sammen er det 24 tunneler.

Det samme utstyret skal leveres og monteres i 5 fylkesvegtunneler i trøndelagsfylkene. Dessuten har Vegvesenet opsjon på å få utført samme jobb i 14 fylkesvegtunneler i Møre og Romsdal. Årsaken til opsjonen er at fylkeskommunen ikke har avsatt de nødvendige midlene ennå.

I løpet av mai kommer Vegvesenet til å lyse ut tilsvarende oppdrag i Finnmark. Det vil omfatte alle riks- og fylkesvegtunneler som er lengre enn 500 meter, bortsett fra én - den 6 870 meter lange Nordkapptunnelen. DAB-tilpasning i den tunnelen har allerede vært ute på anbud. Den eneste anbyderen er TC Connect, som vil ha 1,664 millioner kroner.

Årsaken til at Nordkapptunnelen blir tatt før de andre, er at det har oppstått skader på FM-anlegget. Når skadene likevel må repareres, velger Vegvesenet å gjøre klart for DAB samtidig.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.