Svensker kjøper norske fjellboringsfirmaer
(Bilde: Norrbottens Bergteknik)

Svensker kjøper norske fjellboringsfirmaer

Vestfold Fjellboring AS og Norsk Fjellsprengning AS er kjøpt opp av svenske Norrbottens Bergteknik. Det nye konsernet skal være base for videre ekspansjon i Norden.

Bak Norrbottens Bergteknik står det svenske investeringsselsskapet Pegroco Invest, som tydelig har ambisjoner om å slå seg opp i de nordiske landene innenfor boring og sprengning i fjell.

Vestfold Fjellboring har de siste årene eiet 70 prosent av aksjene i Norsk Fjellsprengning med base på Kongsberg, og til sammen vil de to norske selskapene i år omsette for rundt 130 millioner kroner.

Svenskene har betalt 90 millioner kroner for aksjene i de norske selskapene, halvparten finanseiert ved lån. Selgerne av de norske selskapene skal i sin tur skyte 20 millioner kroner inn på eiersiden i det nye konsernet.

-Denne ahndelen utløser nye muligheter for å kunne posisjonere seg i forhold til større anbud, samt få en mere effektiv organisasjon der det er mulig å ta ut betydelige synergier, sier daglig leder Oddbjørn Røed i Vestfold Fjellboring.

Forsiden akkurat nå