BRUER

Sveise-entreprenøren på Hålogalandsbrua er konkurs - trolig ny forsinkelse

Kan få alvorlige konsekvenser.

4. juni 2018 - 11:18

Det er avisa Fremover som i dag melder at det danske selskapet Davai AS, som er underentreprenør for det kinesiske selskapet JVH, torsdag ble slått konkurs.  Selskapet selv begrunner konkursen med at de er påført store underskudd på grunn av jobbingen på Hålogalandsbrua. Den danske skifteretten behandler nå konkursen. 

 Ble informert onsdag

Prosjektleder for Hålogalandsbrua i Statens vegvesen, Hans Jack Arntsen, forteller til Fremoverat de ble informert om at selskapet kom til å slå seg konkurs onsdag. 

– Det er det kinesiske selskapet JVH som har hovedentreprisen, og som vegvesenet har kontrakt med. Davai er en underentreprenør under JVH, og det er JVH sitt ansvar å fullføre brua, presiserer Arntsen. 

Han bekrefter at vegvesenet har fryktet konkurs en tid, og håpet at det ikke skulle skje. 

– Det var tydelig at det danske selskapet ikke klarte å gjøre jobben, og vi har registrert at ting har gått sakte. Men vi har krysset fingrene. 

Det danske selskapet har mellom 20-30 sveisere som jobber med å sveise sammen de ulike elementene av brua. 

LES OGSÅ: Kineserne sliter med sveisingen på Hålogalandsbrua

– Kan få alvorlige konsekvenser

– Dette er kritisk for ferdigstillelsen av brua. Det er ingen tvil om det. Vi er veldig fortvilet over situasjonen. Først har arbeidene gått sakte og de har ikke klart å holde fremdriftsplanen, og så ender det sånn. Det kan få alvorlige konsekvenser for ferdigstillelsen, sier Arntzen til Fremover.

Samtidig presiserer han at vegvesenet ikke har full kontroll over situasjonen enda. De er i dialog med JVH daglig, og JVH jobber med å finne en løsning. Arntsen regner med at det tar noen dager før de får oversikt over konsekvensene.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.