Fv. avdelingsleder Areal og Eiendom, Tonje Yndestad, Elise Førde, avdelingsleder Energi-Miljø i Norconsult, Arild Sunde, daglig leder i Areal og Eiendom, Håkon Bergsodden, divisjonsdirektør Energi i Norconsult og avdelingsleder Petter Rundén i Areal og Eiendom.
Fv. avdelingsleder Areal og Eiendom, Tonje Yndestad, Elise Førde, avdelingsleder Energi-Miljø i Norconsult, Arild Sunde, daglig leder i Areal og Eiendom, Håkon Bergsodden, divisjonsdirektør Energi i Norconsult og avdelingsleder Petter Rundén i Areal og Eiendom. (Foto: Norconsult)

Styrker seg på grunnerverv - Norconsult overtar Areal og Eiendom

Med overtagelsen av Areal og Eiendom ønsker Norconsult å styrke seg i det norske markedet for grunnerverv og landmåling.

Areal og Eiendom ble etablert i 2000 og har kontorer i Kongsvinger, Trondheim, Hamar og Oslo. Selskapet har kompetanse og lang erfaring innen eiendomsfaglige spørsmål, og bistår i dag blant annet kunder som Elvia, BKK Nett, Statnett, Statens vegvesen, Nye Veier, Bane NOR, Innlandet fylkeskommune, Forsvarsbygg, Miljødirektoratet og en rekke kommuner innen rådgivning knyttet til ulike eiendomsfaglige problemstillinger.

– Areal og Eiendom tilfører oss et viktig konkurransefortrinn innen en rekke av våre marked, og vil kunne bistå kundene til Norconsult i hele det norske markedet, enten det er oppgaver relatert til fornybar energi, vann, bygg og eiendom eller industri. Areal og Eiendom er en god match for oss både kulturelt og strategisk, og vi ser frem til å skape ny vekst og utvikling sammen, sier konsernsjef i Norconsult, Egil Hogna, i en pressemelding.

Utviklingsmuligheter

Areal og Eiendom har i dag 22 medarbeidere, og venter ytterligere vekst i årene som kommer:

– Ved å bli en del av Norconsult får våre medarbeidere nye og spennende faglige utviklingsmuligheter. Areal og Eiendom har tydelige synergier mot de ulike fagmiljøene i Norconsult som vil bidra til at vi sammen kan vokse videre og støtte enda flere kunder enten det er problemstillinger knyttet til grunnerverv og ekspropriasjon, jordskifte, eiendomsjuridisk rådgivning, landmåling eller knyttet til verdsettelse, taksering og utvikling av eiendom, sier Arild Sunde, daglig leder i Areal og Eiendom.

Norconsult overtar Areal og Eiendom 1. november, og selskapet vil inngå i konsernets forretningsområde Fornybar energi.

Les også

Forsiden akkurat nå