Store entreprenører går sammen mot sosial dumping på anleggsplasser
(Pressefoto)

Store entreprenører går sammen mot sosial dumping på anleggsplasser

Slutter opp om felles system.

HMSREG er en løsning som digitaliserer oppfølging av seriøsitetstiltak og forpliktelser i Byggherreforskriften, og baserer seg på at informasjon fra HMS-kort, Brønnøysundregistrene, og Startbank samles, kontrolleres og oppdateres i sanntid.

I en pressemelding opplyses det nå at Veidekke, Skanska og AF går sammen om byggeplasskontroll.

De store entreprenørene har tidligere samarbeidet om sikkerhet på byggeplassene, men at de nå inngår et formelt samarbeid om HMSREG, er helt unikt i bransjesammenheng, heter det i meldingen som er sendt ut av SmartDok. 

 Veidekke som i dag bruker SmartDok sin løsning for elektroniske mannskapslister kan bruke det samme systemet til å registrere HMSREG.

– Vi bruker i dag SmartDok sitt adgangssytem for byggekortleser til å registrere mannskap på flere av Veidekke sine byggeplasser. Både Regboks, App og UE-App brukes fra SmartDok. Integrasjonen Mellom SmartDok og HMSREG muliggjør effektiv oppfølging av UE og samarbeidspartnere, seriøsitet i praksis,  sier IT-ansvarlig Kim Andrè Håland i Veidekke Entreprenør. 

Det var i fjor sommer at kravet om digitale mannskapslister trådte i kraft, og i den sammenhengen lanserte SmartDok sin nye byggekortleser. 

Forsiden akkurat nå