Her er det fin utsikt over den halvferdige Hålogalandsbrua, men fra utkiksplassen som skal etableres vil man se brua fra en helt annen vinkel.
Her er det fin utsikt over den halvferdige Hålogalandsbrua, men fra utkiksplassen som skal etableres vil man se brua fra en helt annen vinkel. (Bilde: Erik Jenssen)

Stor sprik på sluttarbeider på Hålogalandsbrua

Uenigheten er stor blant entreprenørene om hvor mye de skal ha for sluttarbeidet på prosjektet Hålogalandsbrua. Bare to anbud kom inn - de er på 11,942 og 22,927 millioner kroner!

Det laveste anbudet er gitt av Taraldsvik Maskin fra Narvik. Det ligger langt under Vegvesenets overslag, men fungerende prosjektleder Hans Jack Arntzen vil ikke feire foreløpig.

- Vi har ikke kontrollregnet ennå. Når det er så stor sprik, må vi se om det er noe galt, sier han.

Den enste konkurrentene til Taraldsvik Maskin er Rolf Jørgensen, som holder også til i Narvik.

Oppdraget omfatter masseflytting, planering, tilsåing og beplantning langs tilstøtende veger til Hålogalandsbrua. Strekningene er til sammen ca. 4,5 km lange.

I oppdraget inngår mindre konstruksjoner i forbindelse med en utkikksplass og to busslommer. På utkikksplassen får man en fin oversikt over brua. Her blir det også informasjon om den.

Jobben må være fullført innen 19. oktober neste år.

Forsiden akkurat nå