Vegvesenet tror flere private selskaper vil melde seg på i anbudskonkurransen når de slipper tunge investeringer i fartøyer.
Vegvesenet tror flere private selskaper vil melde seg på i anbudskonkurransen når de slipper tunge investeringer i fartøyer.

Statens vegvesen vil eie fergene selv

Statlig eide ferger vil gi større konkurranse, mer fleksibilitet og offentlige innsparinger, mener Statens vegvesen.

I forbindelse med offentliggjøringen av en fersk fergerapport fra Oslo Economics, kommer Statens vegvesen i dag med forslag til Samferdselsdepartementet om at staten selv skal begynne å kjøpe inn og eie ferger, skriver nrk.no

Målet er å skape økt konkurranse om driften av norske fergesamband.Vegvesenet tror flere private selskaper vil melde seg på i anbudskonkurransen når de slipper tunge investeringer i fartøyer.

Med flere konkurrenter blir prisene presset ned, og statlig eide ferger vil på sikt kunne føre til at Norge samlet bruker mindre penger på fergedrift, mener Vegvesenet.

– Forsøk i Nordland har vist at dette bidrar til å få inn flere aktører, og vi har tro på at dette kan bidra til å få ned kostnadene. Med denne løsningen kan et lite rederi komme inn og drifte en ferge som eies av andre. Hvis det kreves milliardinvesteringer i fartøy, så vil ikke den lille aktøren kunne komme inn, sier Edvard Sandvik, seniorrådgiver og leder for «fergeteamet» i Vegdirektoratet til NRK..

Forsiden akkurat nå