BRUER

Starter rivingen av Tretten bru i dag

Fagfolk fra flere miljøer jobber med å planlegge riving av brua som falt ned i elvaGudbrandsdalslågen og på E6 mandag. Arbeidet vil sannsynligvis starte onsdag morgen, melder Innlandet fylkeskommune.

Det første som skal skje når operasjonen begynner, er å fjerne de to kjøretøyene som står fast på brua.
Det første som skal skje når operasjonen begynner, er å fjerne de to kjøretøyene som står fast på brua. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. aug. 2022 - 13:25

- Dette er et komplisert arbeid. Noe liknende har ikke vært gjort før. Sikkerheten til de som skal gjøre jobben må ivaretas på beste måte, sier samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet fylkeskommune.

Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

Bredt sammensatt gruppe

Fylkeskommunen har med seg folk fra Statens vegvesen, driftsentreprenøren Hafjell Maskin, konsulentfirmaet Norconsult, mobilkran-firmaet Kynningsrud og eksperter på riveoperasjoner fra AF Decom for å planlegge rive-arbeidet.

I tillegg til å planlegge sikkerheten for arbeiderne, skal miljøet i Gudbrandsdalslågen ivaretas. Lastebilen som står fast i østre ende på brua er lastet med kalk.

- Vi har fått tillatelse fra Statsforvalteren til å slippe kalken gradvis ut i elva, forteller Riseng.


Starter med å berge bilene

Det første som skal skje når operasjonen begynner, er å fjerne de to kjøretøyene som står
fast på brua.

- Slik det ser ut nå, vil vi bruke dagen i dag på planlegging og litt forberedende arbeid i kveld, før jobben med brua og kjøretøyene kan begynne i morgen tidlig. Det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta. Sammen med Statens vegvesen har vi som mål å få åpnet E6 igjen fortest mulig. Rivinga er svært krevende. Arbeiderne må bruke den tida det tar, for å få gjort dette på en sikker måte, avslutter Riseng.

I september 2022 gikk et ras over E39 ved Hennset og traff et hus i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag.
Les også

Avdekket for dårlig håndtering av skredrisiko. Vegvesenet og Nye Veier skal under lupen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.