Spesialiserer seg på landmåling med drone

Spesialiserer seg på landmåling med drone

Asker Oppmåling AS er det første firmaet i Norge som har investert i helikopter drone for landmålingstjenester

Med to nyinnkjøpte X6 Aibot fra Aibotix og Norgeodesi vil Asker Oppmåling nå tilby tjenester innen flyfoto, høyoppløselige ortho-foto bilder, nøyaktige 3D overflatemodeller på cm nivå og 3D modeller av bygninger.

-Vi vil også kunne tilby inspeksjon av bruer, kraftlinjer, bygninger, platformer og større skip termografibilder for vedlikehold av solcellesystemer og energilekkasje fra bygg, forteller daglig leder Magnus Myhre. -Vi ihar allerede god erfaring med databehandling av bilder fra fly, landmåling, hobbyRC samt termografi.

 

Forhåndsdefinerte flyruter

Flyruter blir forhåndsdefinerte i googlemaps på pc eller tablet for deretter å lastes direkte inn i hexacopterene for automatisk takeoff, flyvning og landing. Selv i relativt mye vind flyr x6 Aibot stabilt og gir et imponerende resultat. En «live feed» av bilder via et lite kamera kan overføres til en bakkestasjon eller til videobriller for å sikre at det blir et godt produkt.

Asker oppmåling AS har allerede laserskanner for fasader og innvendige detaljer, sanntidsmonitorering av deformasjoner samt alt av landmålingsoppgaver. Dette er det siste steg for å bli det mest komplette landmålingsfirmaet i landet.

Dette er en ultramoderne UAS (Drone) robot med avansert multi-rotor teknologi. De første oppdragene er allerede på plass.  og selskapet ser frem til å levere data av høy kvalitet.

Forsiden akkurat nå