RASSIKRING

Sp vil flytte veipenger fra Østlandet til Vestlandet

Mener det gjøres for lite for å sikre rasutsatte veier.

Senterpartiet mener dyr utbygging av vei og jernbane på Østlandet hindrer nødvendig rassikring av veier på Vestlandet. Bildet er fra oppryddingen på E39 i Jølster som ble sperret av flere ras i juli i fjor.
Senterpartiet mener dyr utbygging av vei og jernbane på Østlandet hindrer nødvendig rassikring av veier på Vestlandet. Bildet er fra oppryddingen på E39 i Jølster som ble sperret av flere ras i juli i fjor. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix
22. jan. 2020 - 13:59

Leder av Nasjonal rassikringsgruppe Jenny Følling (Sp) mener for lite gjøres for å sikre rasutsatte veier på Vestlandet.

Den tidligere fylkesordføreren i Sogn og Fjordane har sett seg lei på det hun mener er en urettferdig fordeling av veimidlene i Norge.

Tirsdag ble tog i store deler av landet innstilt på grunn av signalfeil.
Les også

Togstansen: Bane Nor vet ikke hva som skjedde

Vil ha større del av kaka

– Vestlandet og andre distrikt må få en større og mer rettferdig del av den totale kaka, sier Følling til NRK.

Følling sikter til den manglende rassikringen langs veier på Vestlandet. I fjor la Statens vegvesen fram tall som viser at det vil koste 71 milliarder kroner å rassikre veinettet i Norge.

Med en lengde på fem kilometer kan denne bruen over Bjørnafjorden, som er en sentral del av Hordfast-planene, bli verdens lengste flytebru.
Les også

BT: Hordfast utsettes: – En katastrofe

E18 og jernbane tar milliarder

Hun er kritisk til at det blant annet bygges ny E18 for 40 milliarder kroner og at jernbaneprosjektet Indre Intercity er beregnet å koste 148 milliarder kroner

Følling får støtte fra samferdselspolitisk talsperson i Senterpartiet, Siv Mossleth.

– En veldig stor del av de totale midlene til samferdsel går til det sentrale Østlandet. Vi må se om vi får vridd mer penger over til rassikring i distriktene, sier hun til NRK.

Les også

Skroter E18-utbygging til Asker: – Ubegripelig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.