Modell av Sotrasambandet med ny bru.
Modell av Sotrasambandet med ny bru. (Illustrasjon: Statens vegvesen)

Sotrasambandet: Tre grupperinger har levert tilbud

Alle de tre prekvalifiserte grupperingene har levert tilbud på OPS-kontrakten.

De tre prekvalifiserte grupperingene som har levert tilbud på kontrakten er:

  • Sotra Link
  • ITIAS
  • Via Sotra 

Grupperingene består av følgende selskap som har inngått såkalt «joint venture» for å finansiere, bygge og drifte OPS-kontrakten på Sotrasambandet:

  •  Sotra Link: Webuld S.p.A, SK Engineering Co. Ltd. (SK & E&C), Macquarie
  • ITIAS: ITINERA S.p.A, IHI Corporation, ASTM S.p.A
  • Via Sotra: VINCI Concessions S.A.S, VINCI Highways S.A.S, Acciona Concesiones S.L, Implenia Switzerland Ltd.
Les også

 

– I rute

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen er svært fornøyd med at alle de tre kvalifiserte grupperingene har levert tilbud som nå skal videre til forhandlinger, heter det i en pressemelding fra Statens Vegvesen.

– I dag er en viktig dag for nytt Sotrasamband. Prosjektet er i rute til signering neste høst, og det er gledelig at vi har fått inn tilbud på kontrakten fra alle de kvalifiserte grupperingene, sier han.

Les også

Forventer robuste, langsiktige løsninger

Etter juleferien starter arbeidet med å gjennomgå tilbudene før de første forhandlingsmøtene starter i februar. Prosjektleder i Statens vegvesen, Arve Tjønn Rinde er trygg på at grupperingene har forstått oppgaven.

– I tillegg til bygging inkluderer kontrakten drift og vedlikehold i 25 år, og vi forventer robuste, langsiktige løsninger fra grupperingene. Prosjektet har siden april i år jobbet sammen med de tre grupperingene som ble prekvalifisert. Sammen med grupperingene har Vegvesenet gått gjennom konkurransegrunnlaget for å sikre at de har satt seg godt inn i arbeidsomfanget, slik at de har hatt de beste forutsetningene for å levere tilbud. Vi har allerede fått presentert gode løsninger, forteller Rinde.

Kontrakten omfatter bygging av 9,4 kilometer firefeltsvei, ny Sotrabru, gang- og sykkelveier, samt drift og vedlikehold i 25 år etter trafikkåpning. Kontrakten blir etter planen tildelt sommeren 2021, med kontraktssignering på senhøsten samme år.

Les også

Om prosjektet

Ny riksvei 555 Sotrasambandet omfatter bygging av firefeltsvei fra kryss ved fylkesvei 562 ved Storavatnet i Bergen kommune til kryss med fylkesvei 561 ved Kolltveit i Øygarden kommune. 

Les også

Forsiden akkurat nå