Det nye turistanlegget på Atlanterhavsvegen fikk en tøff start, med store problemer både for parkering, softiskunder og dobesøkende. Dette bildet er tatt på en rolig dag i høst.  (Foto: Kjell Herskedal).
Arbeidene med å tilrettelegge for bedre strømtilførsel til Eldhusøya på Atlanterhavsvegen kom i gang i slutten av februar. (Foto: Kjell Herskedal).

Atlanterhavsvegen får bedre strømtilførsel:

Softis- og do-problemer for Nasjonale turistveger

Det var ikke bare parkeringskapasiteten som ble for liten på Atlanterhavsvegen sist sommer. Strømtilførselen viste seg også å være i knappeste laget. Derfor er Nasjonale turistveger nå i gang med å legge en ny strømkabel under Storseisundet bru til Eldhusøya, der det nye sørvissenteret ligger.

  • Nyheter

Både softiskunder og do-besøkende fikk problemer i sommer, kan strekningsansvarlig for Atlanterhavsvegen i Nasjonale turistveger, Grete Kongshaug, fortelle til Våre Veger.

 

-Ustabil strøm

Hun kan fortelle at den nye softismaskina ikke fungerte som den skulle.

-Årsaken viste seg å være var ustabil strøm. Spenningsvariasjonen var så stor at maskina gikk i stå gang på gang, forklarer Kongshaug.

Også på toalettene oppsto det problemer. Turistanlegget er utstyrt med vakuumtoaletter som krever strøm. Turistene kaster så store mengder papir i do at det ofte går tett. For å forhindre at dette gjentar seg blir håndtørkepapir skiftet ut med varmluft – som også vil kreve strøm.

 

Betaler regninger for kabler

-Også uteområdet og minnesmerket ved den nyanlagte gangvegen trenger mer strøm. Alt skal være klart til sommeren. Da skal strømtilgangen være stor nok og stabil, sier Kongshaug.

Det er Nasjonale turistveger som betaler regningen for en nokså omfattende kabellegging.

 

Forsiden akkurat nå